5 Lärdomar från 2019

Hej på er! Jag tänkte att jag skulle bidra med ett lite mer personligt och öppet inlägg för tycker själv att sånt är roligt att läsa. Och kanske att någon förhoppningsvis lär sig något eller tar till sig! Förra året blev jag så himla intresserad av psykologi och jag brukar säga att 2019 är "mitt mest insiktsfulla år" för jag tyckte att jag lärde mig så mycket om hur jag själv och andra fungerar. Jag rannsakade verkligen mig själv, det var inte kul alla gånger - att försöka ta tag i det man tycker är jobbigt och framförallt inse vad man själv gör som kanske inte alltid fungerar etc. Men det var väldigt bra och nödvändigt, därför tänkte jag skriva lite om fem lärdomar jag fick under förra året. För vissa kan det ju vara en självklarhet, men när det inte var det för mig var det väldigt skönt att få dessa insikter. Here we go!

5 LÄRDOMAR FRÅN 2019

Alla bär på sitt eget bagage

Alla har gått igenom någonting som formar ens personlighet och för mig var det väldigt skönt att förstå att alla dealar med sina egna issues och "bär på sitt eget bagage". Alltså att om någon gör något jag själv inte uppskattar eller förstår så behöver jag inte ta det personligt och ta åt mig helt utan då får man se att alla har sina egna problem och issues.

Det är bra att visa känslor

I alla år har jag hellre velat var kall än känslig, så i år när jag började inse att det kanske faktiskt är bra att visa sina känslor tog det först emot lite. Det är jobbigt att visa sig sårbar, men är oftast då man faktiskt utvecklas och kommer någon vart. Att vara öppen mot sig själv (och andra) med sina känslor är också bra för att förstå sig själv bättre och inte bara stänga av helt tvärt om någonting känns jobbigt!

Mycket pågår i mitt egna huvud

Detta tänker jag inte på så mycket längre, men var en otroligt stor insikt i början av förra året. Att det är mycket som pågår i mitt egna huvud som inte ens behöver vara sant. Saker som jag tänker, som får mig att bli osäker eller orolig att man inte är tillräcklig - det är bara i mitt huvud. Och det kan vara ganska skönt när man väl kommer på det. Jag kan verkligen i perioder ha mycket katastroftankar och tänka ut ett scenario som verkligen inte ens behöver vara i närheten av sant. Men när man då inser att tankarna bara sker i ens huvud kan det vara väldigt skönt att distansera sig från de.

Lita på min magkänsla

Det låter väl klyschigt kanske men är så sant. Jag kan oftast få en känsla på en sekund om en person känns off, eller om något inte känns helt bra. Men jag brukar oftast försöka skaka av mig det som att det är bara jag som är osäker eller inte kommit tillräckligt långt i min personliga utveckling. Men magkänslan stämmer faktiskt alltid för mig! Så när jag känner att någon/något inte är helt rätt, eller känns off - då måste jag lita på det!

Släpp det som hänt tidigare

Läste ett citat någon gång förra året som löd såhär: "I let go. I'm no longer emotionally attached to my past misstakes. I'm no longer emotionally attached to mistakes of others" och den tog jag verkligen till mig av. Att inte leva så mycket i vad som hänt tidigare, det behöver inte ha någonting med nutid att göra. Acceptera det som hänt och gå vidare, lev inte kvar i det förflutna och vad som hände då (förutom att minnas det som är bra och lära sig av tidigare misstag förstås), men var inte känslomässigt kvar i det - då kan man liksom inte leva i nutiden heller. Det är lite svårt men väldigt värt att ta tag i!

- Lärde ni er någonting under förra året som ni verkligen tog till er av? -

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
Åh men SÅ bra grejer! Du är himla klok du <3
nouw.com/isabylund
sofiahaag
sofiahaag,
Ååh tack fina, och detsamma!! <3
nouw.com/sofiahaag