5 Lärdomar från 2020

Egentligen ville jag skriva det här inlägget tidigare i Januari, men nu har jag använt månaden till att tänka ut vilka lärdomar jag faktiskt fick från förra året. Jag gjorde ett sånt här inlägg förra Januari om lärdomar från 2019 och tyckte att det var ett bra koncept så ville göra det igen. För när man tänker har man ju faktiskt fått en hel del insikter och lärdomar!

TACKSAMHET
Jag kan vara dålig på att känna mig tacksam för det jag har. Självklart är jag tacksam för allt jag har, men det känns som att jag ofta vill ha något mer. Exempelvis jättesugen på att flytta även om jag trivs i min lägenhet, längtar tills jag få börja jobba även om jag trivs med skolan etc. Men just förra året så känns det verkligen som att jag lärde mig vikten av tacksamhet och verkligen kände det enda in i själen. Jag minns att jag skrev mars 2020 "Jag är så fylld av energi och så lycklig över allt och alla runt omkring mig. Jag är så tacksam över allt jag har och alla som finns i mitt liv". Och det var en sån fantastisk känsla. Att känna sig så nöjd med allt i livet, och trots att corona var på ingång då, så har jag faktiskt hållt kvar den känslan. Självklart ska man drömma om olika saker man vill i livet, det gör jag också. Men jag förstår skillnaden mellan att drömma sig bort till en karriär eller drömlägenhet, jämfört med att inte vara nöjd med det man har. Kanske låter flummigt, men summan är att jag bara börjat känna sån tacksamhet över allt jag har i livet!

ATT DEJTA ELLER INTE DEJTA, DET ÄR FRÅGAN
Jag har alltid tyckt det varit kul att dejta, men jag började inse förra året att jag tidigare dejtat för att känna att någon gillar en? Istället för att tänka "gillar JAG den här personen" var det så viktigt att den skulle tycka om mig. Nån liten bekräftelse kanske? Men det är ju tyvärr inte så bra för då känner man sig istället så dålig när man blir ghostad / dissad titt som tätt. Alla är ju individuella kring denna frågan men för mig var det väldigt bra att definiera vad jag faktiskt vill. Jag var så trött på att slentriandejta som aldrig ledde någon vart och där jag bara hoppades på att bli omtyckt. Så istället bestämde jag mig vad jag ville med dejtandet och för mig tror jag det var väldigt bra. Sen för de som bara dejtar för det är kul så är det ju jättebra - alla måste ju inte vilja ha förhållande såklart.

ATT KÄNNA SIG STARK I SIG SJÄLV
Denna punkt hör lite samman med den tidigare. Men jag har alltid, av någon anledning i hela mitt liv känt mig svag om jag skulle vilja ha ett förhållande. Så när jag var yngre kände jag att det var absolut inget jag ville ha för att jag inte ville vara "en svag person" som jag då trodde. När jag sedan på senare år började känna att jag verkligen längtade efter att ha en relation var jag så mitt emellan nya och gamla tankar. Men betyder inte det att jag inte är stark då? Jag borde känna att jag älskar mig själv så att jag inte behöver någon annan? etc etc. Och ni vet talesättet "man ska älska sig själv innan någon annan kan älska en"... jag undrade så mycket om exakt alla gick runt och älskade sig själva?? Var ingen det minsta osäker och ändå kunde vara i ett förhållande. Det kanske låter konstigt, jag vet. Men förra året började jag verkligen inse att det är inte en svaghet att vilja känna närhet, eller att någon bryr sig om en. Jag behöver verkligen inte typ gå i terapi för att få bort den känslan och känna mig stark i mig själv. Jag insåg att jag är stark i mig själv - även om jag vill ha en relation! Såklart!!! Låter så knäppt när an inte är i själva tanken längre. Jag har alltid trott att det är något jag behöver jobba på, så att jag inte ska känna att jag "behöver" någon annan. Men det är såklart inte konstigt att vilja ha något man känner saknas i sitt liv. Är någon arbetslös och vill ha ett jobb skulle man ju aldrig säga att den personen inte är stark i sig själv som vill ha något den inte har. Hehe förstår ni liknelsen!?

INTE TA NÅGOT FÖR GIVET, LEVA I NUET
Detta är en punkt som kanske många känner igen sig i. Förra året hade jag planerat att resa till Paris, Geneve, Rom och Bryssel... men som ni vet blev såklart inget av det av! Att inte kunna planera framåt eller veta ens hur det skulle se ut om en vecka var väldigt nytt för mig som typ alltid planerar allting i mitt liv. Men jag tror det var bra för mig också, att faktiskt inte kunna planera så mycket och på så sätt inte ta någonting för givet längre. Och se till att leva mer i nuet då man inte visste om Stockholm skulle stängas ner eller vad som skulle hända!

KARRIÄRSUTVECKLING
Det känns sjukt att jag haft mina två praktiker förra året. Innan dess hade jag liksom inga erfarenheter av branschen jag pluggar till att börja jobba i. Jag var på Hubso som social media coordinator och på Elodie Details som marknadsassistent, trivdes så himla bra på båda ställena och framförallt lärde mig så extremt mycket. Fick ett helt nytt sätt att tänka gällande sociala medier, marknadsföring, influencer marketing etc. etc. Sånt som man bara lär sig på en praktik och som man inte kan lära sig av en föreläsning. Så att min utbildning har mycket praktik har jag verkligen varit tacksam över. Har varit så kul att få ta sina första stapplande steg mot sitt karriärsmål!

Nu vill jag höra! Har ni fått nya insikter eller lärt er något speciellt om er själva under 2020?

Gillar

Kommentarer

helenaengstrom
helenaengstrom,

Vilka fina lärdomar att ta med sig! 💛

nouw.com/helenaengstrom
agnesmathilda
agnesmathilda,

Åh vilket fint och viktigt inlägg ❤️ Måste klura på vilka lärdomar jag fick med mig från 2020! Så intressant ju!

nouw.com/agnesmathilda
BelindaGoransson
BelindaGoransson,

Väldigt bra inlägg och väldigt fina lärdomar!!!❤️🙌🏻

nouw.com/belindagoransson
Desireekujala
Desireekujala,

Så fina lärdomar! precis som du så har lärt mig att vara tacksam över de små sakerna och att inte ta något för givet! <3

nouw.com/desireekujala
oliviamalm
oliviamalm ,

Underbart inlägg! Jag har också börjat ta vara på små saker och vara tacksam för det lilla 😊

nouw.com/oliviamalm
ebbabrage
ebbabrage,

Men wow vad fina och verkligen betydelsefulla lärdomar. Superkul att du delar med dig! ❤️

nouw.com/ebbabrage
Ellendelin
Ellendelin ,

Vilket fint inlägg! Så fina lärdomar du tar med dig in i det nya året! ❤️

nouw.com/ellendelin
isabylund
isabylund,

Oj, så mycket klokt i ett och samma inlägg! Det där med dejtandet träffade verkligen mitt i prick för mig (som alltid haha). Verkar som du och jag har (haft?) liknande relations-issues! Kram

nouw.com/isabylund
sofiahaag
sofiahaag,

Men åh tack!! Och jaaa jag tror verkligen det, är mycket som du skriver som jag också känner och känt igen mig i hehe ❤️

nouw.com/sofiahaag