Sofia Haag

New York New York

"Start spreading the news, I'm leaving today. I wanna be a part of if. New York New York"
"I wanna wake up in the city that doesn't sleep!"

29 Mars 2012

Yeesss! Äntligen är allt det jobbiga i skolan som jag inte sett fram emot, över! Spanska muntliga NP idag. Det gick helt okej, jag var jättenervös och så glömde jag lite bort vad jag skulle säga ibland. Men, det är i alla fall över och jag känner mig hyfsat nöjd! Men i det stora hela har dagen varit bra, kom igång med massa bra grejer! :)

Imorgon händer roliga grejer efter skolan och det är även sista dagen för mig innan påsklovet och sista dagen innan New York. Snart är jag där. Snart kan jag bara koppla av, chilla lite haha, och inte tänka så mycket på skolan. Gör det ändå tyvärr. Och om det inte är att jag tänker på uppgifter och saker jag ska göra i skolan jag går i nu, så tänker jag på gymnasievalet. Har lite problem med mitt andra, tredje och fjärde val, snart kan man ju göra omval. Helst av allt vill jag bara veta vart jag kommer in!

New York Earth Hour

Vet att det kanske blir lite mycket tjat om New York nu, men så blir det om man åker dit om tre dagar (!!).
I skolan pratade vi lite om Earth Hour och såg en film om hur olika stora städer och byggnader hade släckt ner. Kom på att jag är ju i New York under Earth Hour. Kanske att de släcker ner stan då? Det vore faktiskt rätt kul att vara med om! New York City i mörker vilket man kanske inte upplever varje dag! :)

Nu: Top Model Sverige

Ska alldeles strax kolla på Top Model som börjar om en kvart. Tyckte det var synd att Nina åkte förra veckan, men nu hejar jag i alla fall på Rebecca. Hoppas på att hon vinner!
Kom på att jag ju missar finalen nästa vecka, och vet inte om den ens finns kvar på tv3play när jag kommer hem till Sverige igen, men jag tror nog att Alice åker denna vecka och så blir det Rebecca och Klara till final, där kanske Klara vinner? Tror nog lite att det kommer bli så. 
Spelar egentligen inte så jätte stor roll, det blir ju kul för vem som än vinner. De har ju kämpat så för att komma till förstaplatsen!

27 Mars 2012

Kom hem för ett litet tag sedan, slutade 15.30 idag och dagen har kännts lång och jobbig. Det måste jag faktiskt få kunna medge! En stor del av dagen har bestått av filmanimering vilket var anledningen till varför jag slutade senare än vanligt. Nu är jag ääntligen nästan klar med det projektet, och det vart ännu en avklarad dag. 2 To Go. Sen händer (förhoppningsvis) lite roliga grejer på Fredag och på Lördag åker jag ju till New York, wie! 

Efter skolan åkte jag lite snabbt till Forum. Stressade och skyndade först till Bikbok där jag köpte ett helt lager av tofsar och hårnålar (alla mina få som jag hade kvar har lyckats bli uttöjda och vissa har försvunnit) av en trevlig expedit. Sen kom jag på att jag inte orkade stressa så då stannade jag till vid Naked Juice Bar och köpte en smoothie och nu är jag hemma. Ska fixa lite grejer inför resan osv. osv.
image description
Apropå Smoothie liksom. Det här var visserligen ett tag sen!

26 Mars 2012

Längtar till Fredag, Lördag och Söndag! Resten av dagarna kan gärna bara få passera!

Slutade klockan 1 idag, så det vart en kort dag med idrott som sista lektion. Hann egentligen inte göra så mycket, under dagen. Känns bara skönt att vara hemma, en dag avklarad av denna vecka och det är endast 5 dagar kvar till NYC. Längtar såå! 

Nu är planerna som så att jag ska ta en lång och varm dusch och efter det kanske titta på en film, typ The Hills / Breakfast at Tiffanys / 27 Dresses. Sen måste jag läsa klart Da Vinci Koden idag och måste börja packa lite smått. 
Och förresten funderar jag lite på att skaffa Tumblr. Är fortfarande lite osäker. Fattar inte riktigt allt med tumblr, men det lär vara en bra sida för att hitta inspiration! :)

@ Vapiano Stureplan

Jag och Agnes har precis bokat biljetter till Hungerspelen, haha ja igen. Vi bestämde oss för att se den, denna söndagsförmiddag eftersom vi inte hade något annat planerat. Så nu är vi på Vapiano där vi är lite av stammisar, iaf jag (haha). Är lite halvt stressad eftersom vi förlorade ca en halvtimme på grund av sl, åh! :(
image description

7 Days Until New York

Åh, bara en vecka kvar tills jag åker till New York. The City of Dreams! Längtar så mycket. Måste bara stå ut med nästa skolvecka. Kemilabb - nationella och spanska muntliga nationella osv. osv. Nä, men nu ska jag inte tänka så negativt, får klara mig igenom veckan genom att tänka att det är en dag närmre New York, wie!

 

You're Early - Fashionably

Ska träffa Agnes idag igen! Hon kommer om ett tag och vi ska ha Earth Hour, haha! Vi har nog "firat" det i säkert tre år, så det har blivit lite av en tradition. Och nej, jag vet att det inte är Earth Hour föränn om en vecka, men vi har en tendens att råka släcka alla lampor en timme för tidigt, vilket också blivit lite av en tradition. Dessutom åker jag till New York nästa vecka (!!), så det fick bli idag. En vecka för tidigt. 

Bild från hotellet i New York - 2009.
Där ska vi bo igen, mitt i Time's Sqaure, wie!

The Da Vinci Code

Det gick riktigt bra idag. SO seminarium som kändes lyckat och sång redovisning som kändes mer än lyckat. Jag och Stella var gryymma. Vår musiklärare hade redan planer på att vi skulle sjunga på skolavslutningen osv. osv.  Oj här gick det hastigt fram. Vet nog inte ifall det kommer bli så, men det var väldigt kul i alla fall av all den positiva kritiken!  Efter skolan gick jag, Olivia och Stella till ICA och köpte lite godis och naturgodis och sedan gick vi hem till Stella och satt i hennes mysiga säng och kollade på Da Vinci Koden (!!). Omg asså. Så spännande, särskilt i slutet. Sjukt. Så nu känner jag att jag bara måste läsa klart den som bok. Och att jag måste åka till Louvren när jag är i Paris! :)


The Hunger Games

image description
Filmen var riktigt bra och verkligen sevärd. Asså måste nästan se den en gång till på bio och deffinitivt köpa den när den kommer som dvd.

Cine All Day Long

Idag var det bio med skolan, vilket gjorde att det blev svårt att komma igång med att jobba efteråt. Men det var kul ändå. Hur många lingon finns det i världen såg vi. Det var en fin film det! :) Efter skolan åkte jag och köpte en snygg, beige jacka/kappa från Vero Moda och just nu sitter jag och Agnes på Vapiano, ska ju på bio ikväll igen men se smygpremiären av Hungerspelen / The Hunger Games denna gång. Ska verkligen bli kul att se hur den är som film!

 

21 Mars 2012

Har denna kväll bakat chokladbollar, borde göra det oftare för det blev rätt bra! Har ätit på Thairestaurangen ikväll och kollar just nu på Fame, inte orginalversionen utan den nyaste! Men så är det skola imorgon, fast halva dagen går åt bio och sen blir det bio på kvällen igen, haha! Ska se The Hunger Games med Agnes. Ska bli kul och spännande, vi båda har läst alla tre böckerna och tror den kan vara riktigt bra som film!

Upp