Sofia Haag

B&W (as per usual)

Shorts American Eagle Skjorta Express Solglasögon & Other Stories Hatt Zara Skor Skorett Väska Michael Kors.

Kombinationen av svart och vitt tycker jag är såå snyggt och klassiskt. Kan inte få nog. Dessa bilder som togs efter min och Agnes brunch som jag skrev om för ett par inlägg sedan. Vi promenerade länge bland underbara lägenheter och stannade för en photoshoot vid fontänen på Karlaplan. Sedan shoppade jag lite på Jackie! 

Chocolate Cupcake

I några år har jag haft som rutin att ca två gånger i veckan använda ansiktsmask och min senaste tog slut för ett ganska bra tag sedan men har av någon anledning inte prioriterat att köpa en ny. Men igår tog jag tag i det och köpte Cupcake efter jobbet. Denna chokladdoftande ansiktsmask från Lush är nu tredje gången jag använder, köper den alltid en gång om året och tycker den funkar bra!

Sundays Like This

Imorse mötte jag upp Agnes inne i stan för helt perfekt brunch på Café Linné. Satt vid en utomhusservering som snarare liknade ett café i Paris och tittade ut över Strandvägen. Apelsinjuice, latte, yogurt och granola, surdegsbröd, croissant... helt underbart med andra ord! Det var första gången jag var här men det rekomenderar jag absolut! 

The "When I'm Really Rich" Craving List

Burberry trench coat, Kenzo sweater, undies from Agent Provocateur, Maison Michel hat, Prada sunglasses, scarf from Hermés, white Marc Jacobs watch, Guerlain perfume, Tiffany&Co jewelry, Valentino pumps, chanel bag and black/white bag from Céline, lots of BCBG Max Azria dresses... And I would buy it all in one day! 

Trip To Thai

Igårkväll körde jag och Agnes på middag och bio. Möttes upp inne i stan och promenerade till Koh Phangan vid Östermalm och åt så god thaimat och drack goda shakes. Skyndade sedan iväg till bio på söder och såg The man from u.n.c.l.e där jag typ aldrig sett så fina kläder i en film, blev så inspirerad! En mysig fredagskväll som bäst helt enkelt.

Haunted Heart

Shorts American Eagle Tshirt River Island Hatt Monki Väska Michael Kors Skor Topshop

En sensommarkväll i en gränd på Djurgården, där hittade man mig och Agnes på en spontan photoshoot för ett par dagar sedan. Blev så nöjd med i stort sett alla bilder så fler i samma outfit dyker säkert upp snart. Hatten är ny och älskar färgen, den kommer användas flitigt i höst! Kram.

Stockhome


En mycket bra sensommardag är vad jag har haft! Mötte upp Agnes i stan och vi började med Vapiano-takeaway i Humlegården där vi satt och solade. Promenerade, köpte glass och fotade på Djurgården. Har massor av grymma bilder och nya inköp att visa! 

Let's Go To Mexico, Drink Margaritas in Sin

Om jag fick önska något om sommaren 2015 hade det varit att resa mer, jobba mindre och självklart bättre väder. Just nu är jag så extremt ressugen och här är ställen som står högt upp på min lista! 

Amalfikusten
Jag har sedan ett tag tillbaka haft en längtan till Italienska byar och framförallt till Amalfikusten eller Cinque Terre (en vandring mellan fem byar). Innan jag dör måste jag ha sett de färgglada husen i Positano! 

The Yacht Week
Något som verkar blivit allt mer populärt är att dra ihop ett gäng kompisar och segla en vecka på en Yacht i något medelhavsland. Har sett det både på bloggar och via bekanta. Skulle verkligen vara drömmen. Grekland, Italien eller Kroatien. (Pics; Theyachtweek.com)
Nice, Cannes, Monaco
Här har jag varit endast en dag när jag åkte på en medelhavskryssning men det är ställen jag helt klart skulle vilja utforska mer. Stränder, uteliv, shopping, restauranger. Vill verkligen göra en resa och hinna besöka Nice, Cannes och Monaco. 

Celebrating summer in blue

Shorts Gina Tricot Skjorta Express Väska, skor Michael Kors Armband Juicy Couture.

Man ser inte mycket av skorna men de är svarta i UGGs modellen och trots att det kan tyckas vara varmt så älskar jag att gå runt med såna under sensommarkvällar! Och vad som är nytt är att jag äntligen efter hur många år som helst fixat mitt drömhår. Svart och långt!! 

Beautiful / Talented / Misunderstood

"Det var en gång. På den sandiga stranden vid kanten av stilla havet. Där låg en liten by full av mysterier. Där var ljuset gyllene över havsytan. Där var himlen nattetid blå som bläck och den var översållad med blinkande stjärnor. Där var vinden mild och len som en smekning. Dit kom en liten flicka till en Inhängnade trädgården. Muren runt den var byggd av sten och den var sex meter hög och täckt av en vacker röd bougainvillea. Från den inhängnade trädgården hördes fågelsång och musik och ljudet av ett springvatten. Och okända personers röster. Och skratt. Du kan inte klättra över muren, du är inte tillräckligt stark, flickor är inte starka nog, flickor är inte stora nog, din kropp är svag och ömtålig som en dockas. Din kropp är en docka. Din kropp till för att andra ska kunna beundra den och kela med den, din kropp är till för att användas av andra, inte för att du ska använda den. Din kropp är en läcker frukt som andra kan få bita i och njuta av, din kropp tillhör andra, inte dig.

Den lilla flickan började gråta. Den lilla flickans hjärta var krossat. Då kom den goda fen och sa; det finns en hemlig väg in till den inhängnade trädgården. Det finns en gömd dörr i muren, men du måste vara en snäll flicka och vänta på att dörren ska öppnas. Du måste vänta tålmodigt och du måste vara tyst när du väntar. Du får inte knacka på dörren som en elak pojke. Du får inte skrika och gråta. Du måste vinna dörrvaktens förtroende - han är ett fult grönt troll. Du måste se till att dörrvakten lägger märke till dig. Du måste få dörrvakten att beundra dig. Du måste få dörrvakten att åtrå dig. Och då ska han älska dig och göra som du vill. Le! Le och var lycklig. (...) Du kommer aldrig mer bli en ensam, olycklig liten flicka" - Blonde, Joyce Carol Oates. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Det är inte helt okänt att jag älskar diverse 50tals ikoner och Marilyn Monroe är en av dem. Det var 53 år sedan hon dog. Stycket ovanför är från Joyce Carol Oates bok Blonde som handlar om Marilyn Monroes liv och jag tycker man förstår detta stycke på ett helt annat sätt självklart om man läser mellan raderna och läser in det i Marilyn Monroes liv. Flickor är visst starka nog!
5 Augusti 1926 förlorade världen en stjärna. Rest in peace. 

Upp