Allt om Västkusten

Hej på er! Hur mår ni såhär sista sommarmånaden? Jag har varit tillbaka på jobbet nu i ett par veckor och insåg att jag ju faktiskt inte skrivit så mycket alls om min semester på Västkusten. Saknar det så mycket, jag och Victor hade verkligen en fantastisk semester där, så jag tänkte skriva lite mer om Västkusten och vad vi gjorde!

DAG 1 - SMÖGEN
Vi hade hyrt en bil och Victor körde ner mot Smögen så det vart verkligen en liten roadtrip. I Smögen bodde vi på hotellet Smögen Hafsbad vilket vi båda gillade så vi checkade in direkt och gick sedan ut för att bekanta oss med Smögen. Gillade att vårt hotell låg lite högre upp bland husen, så kunde man ändå snabbt strosa ner mot Smögenbryggan. Och som vi gillade smögen, var så otroligt gulligt och idylliskt och kände direkt att jag typ skulle vilja ha ett landställe där. Så himla fina hus i pastellfärger bland smala gator. Västkusten välkomnade oss dessutom med värme och strålande sol vilket var ju väldigt härligt! Hade nästan förberett mig på att det skulle regna och storma lite då och då men icke, vi fick sol och blå himmel varje dag.

Första kvällen hade vi bokat middag på hotellets restaurang och vi båda beställde in fisk och skaldjursgryta som var jättegod. Och efter middagen när solen nästan började gå ner bestämde vi oss för att ta med en flaska rosé, vinglas, en liten högtalare och gå ut till klipporna. Vi gick långt ut för att fånga solnedgången och det var verkligen ett så mysigt avslut på första kvällen. Vi drack vin, lyssnade på Ted Gärestad och blickade ut över vattnet och solnedgången som färgade himlen ljust rosa. Mycket mycket trevligt.

DAG 2 - HÅLLÖ FYR
Dag två stannade vi kvar i Smögen hela dagen men tog en dagsutflykt till Hållö Fyr vilket var en båttur ca 10 minuter. Det var ett häftigt och ganska kargt landskap om man kan säga så? Och med fina fyren som skymtades var man än var på ön. Men det var inte endast för fyren vi åkte dit, de har nämligen en marmorbassäng där vattnet var alldeles klarblått. Jag är ju tyvärr ingen badperson egentligen, men Victor fick i mig tillslut och trots att det var iskallt var det en häftig upplevelse. Vi stannade under förmiddagen och tog sedan båten tillbaka. Till lunch blev det Skaldjursplatå, gud så gott det var! Sedan strosade vi mest bara runt, utforskade området ännu mer, slog oss ner på en bar för en drink och en annan för en glass. När det var dags för en lite senare middag på kvällen hade vi bokat middag på Skäret krog vilket verkligen var en fine dining upplevelse med 5-rättersmiddag. Vi fick bästa platserna och hade en lång härlig kväll!

DAG 3 - FJÄLLBACKA OCH GREBBESTAD
Här insåg jag i efterhand att jag fotade väldigt lite, tog mer videos till min Västkusten-reel som jag publicerade på instagram för ett par veckor sedan. Men vi tog en dagsutflykt först till Fjällbacka där vi gick genom Kungsklyftan och upp för Vetteberget där en magisk utsikt väntade. Och dessa bilder var allt jag fick till haha. Men man såg över hela Fjällbacka och många fler öar, man kunde till och med se ända bort till Norges bergstoppar. Vi var där ganska tidigt så ställena hade inte riktigt hunnit öppna än, men efter vår vandring satte vi oss och tog en lemonad för att ändå känna att man stannat till lite i Fjällbacka, innan vi åkte vidare mot Grebbestad där vi strosade runt och åt lunch. För min del blev det en räkpasta så det har definitivt ätits mycket skaldjur under resan.

DAG 4 - MARSTRAND
Det kändes vemodigt att på måndagen lämna Smögen. Och egentligen skulle vår semester på Västkusten tagit slut redan den dagen, men då Victors syster bor utanför Göteborg fick vi bo där ett par dagar vilket ju var toppen. Då spenderade vi dagen på Marstrand vilket också var en stor favorit. Men heller inte här tog jag så mycket bilder? Marstrand kändes väldigt elegant och fint, med otroligt vackra hus där man mer än gärna hade velat bo. Vi gick upp till fästningen och gick runt där, köpte ett informationsblad så Victor fick agera guide. Sedan åt vi lunch på värdshuset och när vi tog en eftermiddagsfika lyckades jag se Emilia De Poret som bor på ön på somrarna. Så kul! På kvällen åkte vi hem till Victors syster för middag och spelkväll, så det var jättetrevligt!

Och här avslutas min lilla repa av Västkusten. Ville hur som helst spara bilderna här, och visa er de fina platserna vi besökt och vad vi gjort under semestern. Det var otroligt lyckat så kan verkligen rekommendera att göra en liknande roadtrip. Kändes som Sveriges svar på rivieran! Har ni varit på Västkusten? Vart var ni och vad var era upplevelser? #bestofnouw

  • Resor

Gillar

Kommentarer