Bokklubben #2

Hej på er! Då var det dags att gå igenom de senaste böckerna vi läst på bokklubben. Jag har tillsammans med Saga och Linnea startat en bokklubb i höstas och nu har även Sagas kompis Maria joinat. Det är så himla mysigt med bokklubb och kan verkligen rekommendera det, dels eftersom man har ett mål med läsandet (annars blir det oftast för mig att det prioriteras bort) och att man har väldigt bra diskussioner och snack. Vi brukar då ses en gång i månaden, äta middag, dricka vin och prata om boken och allt som rör livet! #bestofnouw

24 Goda gärningar av Jenny Fagerlund Jag valde denna boken då jag hade den hemma och tyckte det passade bra att läsa om en bok som utspelade sig i Stockholm runt julen just i December. Jag är generellt rätt dålig på att läsa romaner / fiction men det var ju riktigt mysigt och vi alla gillade boken. Dock diskuterades det en del om språket och karaktärerna, då vi alla gärna hade sett lite mer utveckling av karaktärerna. Man ville veta lite mer vad som gjorde att de agerade på sättet de gjorde och ibland kändes det inte så uttänkt. Kunde kännas lite platt i vissa fall, men samtidigt absolut en väldigt mysig bok att läsa på typ semester eller runt julen / vintern! Vi diskuterade även en del om vad som driver en till att göra goda gärningar då det är en stor del av bokens tema.

Du kan hela ditt liv av Louise L Hay. Jag hade inte så bra koll på Louise Hay tidigare men fick lära mig att hon är väldigt stor inom självhjälp och speciellt inom det spirituella planet. Jag älskar självhjälpsböcker men insåg att jag kanske är lite mer inriktad på exempelvis psykologi, KPT etc. Denna är mer spirituell vilket gjorde att jag hade lite svårt att ta till mig av allt i boken. Jag kunde även tycka att den kändes lite äldre skriven och vissa delar i boken kunde jag till och med bli lite provocerad av haha. Samtidigt var det en väldigt intressant läsning och mycket olika övningar som jag ändå skulle vilja komma tillbaka till och göra. Det var väldigt blandade diskussioner denna gång vilket är ju det som är kul då vissa i gruppen älskade den och kunde ta till sig allt medan vissa andra var lite mer skeptiska. Men är man inriktad på självhjälp och vill göra förändring i sitt liv skulle jag faktiskt rekommendera den!

1984 av George Orwell. Detta är en klassiker jag velat läsa länge så det var kul att Linnea valde den! Den är väldigt välskriven, kändes nästan som att den skulle kunna vara skriven idag om ett framtidssamhälle och inte skriven på 40-talet. Men också väldigt obehaglig! Vi alla var väldigt överens om att det är en sån klassiker som man ska ha läst i sitt liv och att den var väldigt bra och intressant, men i vissa delar lite svår att ta sig igenom. Det blev en hel del intressant snack om övervakningssamhälle, hur samhället ser ut idag och kopplingar till boken.

Gillar

Kommentarer

oliviaakerholm
oliviaakerholm,

Jag håller helt och hållet med om det du skrev om 1984. Definitivt en viktigt bok och det känns bra att ha läst den, men det var utan tvekan en av de svårare böckerna att ta sig igenom för mig!

nouw.com/oliviaakerholm
sofiahaag
sofiahaag,

Åh! Kul att höra att du hade samma erfarenheter och tankar kring boken haha🥰

nouw.com/sofiahaag
LouiseEdling
LouiseEdling,
Så roligt med bokklubb och att du delar med dig här💘🤍
nouw.com/louiseedling
sofilagerback
sofilagerback,
Gud så kul med bokklubb, jag skulle vilja testa på det 🥰
nouw.com/sofilagerback
sofiahaag
sofiahaag,

Jaa jag gillar det, blir verkligen att man läser mer då! 🥰

nouw.com/sofiahaag
Desireekujala
Desireekujala,

Men vad roligt med bokklubb! 😃

nouw.com/desireekujala
celinelundqvists
celinelundqvists,

Men gud så smart! Borde kanske också starta en!

nouw.com/celinelundqvists
sofiahaag
sofiahaag,

Jaa kör!! Det funkar ju absolut att ha digitalt också, men så glad att vi började med den, blir ju att man läser så mycket mer då! 🥰

nouw.com/sofiahaag
oliviamalm
oliviamalm ,

Men åh så smart!

nouw.com/oliviamalm