Bokklubben

Hej på er! Har inte skrivit om detta så mycket tidigare men jag har tillsammans med Saga och Linnea startat en bokklubb denna höst och det är så himla mysigt. Kan verkligen rekommendera det, dels eftersom man har ett mål med läsandet (annars blir det oftast för mig att det prioriteras bort) och att man har väldigt bra diskussioner och snack. Vi brukar då ses en gång i månaden, äta middag, dricka vin och prata om boken och allt som rör livet! #bestofnouw

Munken som sålde sin ferrari av Robin Sharma var den första boken vi läste, som handlar om en framgångsrik jurist som säger upp sitt jobb för att åka till Himalaya och bli munk. Han kommer sedan tillbaka och berättar för sin tidigare kollega om allt han lärt sig. Detta är en bok jag såg fram emot länge att läsa då jag hört att den ska vara fantastisk. Det var en bra bok absolut men jag kände samtidigt att jag redan kommit till insikt med allt som stod i boken. Kan tänka mig att om jag hade läst denna boken för ett par år sedan hade jag lärt mig så mycket om mig själv och livet. Kan dock absolut rekommendera boken, kanske om man känner sig lite lost och vill jobba på personlig utveckling. Tips är att läsa den på engelska för tyckte inte den var så bra översatt till svenska!

Får jag följa med dig hem av Marie Aubert var den andra boken vi läste och det var en novellsamling med nio korta noveller. Vi tyckte att denna bok var väldigt fin och välskriven (norsk författare men vi läste med svensk översättning) och det var mycket i språket man kunde relatera till. Roligt att läsa noveller men kunde tycka att de var lite för korta, man kastades liksom direkt in i handlingen utan att få reda på en riktig bakgrundsinfo om karaktärerna eller deras historia. Och nästan lika snabbt tog novellen slut, så det var nästan som korta utdrag från karaktärernas liv. Jag kan absolut förstå greppet och kunde stundvis gilla det men ville oftast läsa mer och ha längre noveller. Vissa var lite obehagliga och vissa relaterade man mer till.

Feministfällan av Nina Åkestam läste vi precis klart och hade bokklubb om igår. Den beskrivs som "boken som är för alla som kallar sig feminist, för alla som inte vågar göra det, och för alla som har slutat" och jag tyckte den var väldigt bra, intressant och lärorik. Boken är mest som en väldigt lång krönika med mycket fakta men det jag gillar är att Nina Åkestam verkligen skalar ner allt hon skriver om och går på djupet. Det var mycket i boken man redan visste samtidigt som jag i alla fall fick många nya insikter. Så tycker absolut det är en bok värd att läsa. Det var lite delade åsikter runt bordet då tjejerna hade höga förväntningar på boken, men förstod det som att alla ändå tyckte den var bra och läsvärd!!

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,

Oh den sista låter som en bok för mig!

nouw.com/celinelundqvists
sofiahaag
sofiahaag,

Jaaa kan verkligen tipsa!

nouw.com/sofiahaag
amaliev
amaliev,

Åh, så herlig! Vil begynne å lese mer selv, så tar til meg alt av boktips! 🤩

nouw.com/amaliev
ebbabrage
ebbabrage,

Men åh vad roligt!! Älskar ju egentligen att läsa men är dålig att ta mig tiden för det 😅

nouw.com/ebbabrage
agnesmathilda
agnesmathilda,

Gud vilket roligt initiativ! Jag älskar precis som att läsa, men är också otroligt dålig på att ta mig tiden för det. Det får jag bli bättre på!

nouw.com/agnesmathilda
enligtmalin
enligtmalin,

Så mysigt med bokklubb! 😍

nouw.com/enligtmalin
oliviamalm
oliviamalm ,

Underbart inlägg!! Jag läser böckerna After just nu och jag älskar de 😊

nouw.com/oliviamalm
sofiahaag
sofiahaag,

Åh tack vad roligt att du gillar det!! 🤗 After böckerna får jag kolla in!

nouw.com/sofiahaag
Desireekujala
Desireekujala,

Men åh vad mysigt <3 Har inte läst någon utav dem där böckerna!

nouw.com/desireekujala
isabylund
isabylund,

Åh, vilken mysig grej!! Inte för att jag är någon *bokmal* precis men konceptet känns så himla trevligt 😃 <3

nouw.com/isabylund