Bon Vie - Det Goda Livet

Hej där! Hur mår ni? Det är fredag! Jag tänker knappt på det eftersom mina fredagar alltid betyder jobb. Hur som helst, det var egentligen inte det jag ville komma fram till! Jag läste precis två superbra inlägg, ett på Martinas blogg och ett på Sofis blogg. Martina skriver att hon inte kände för att blogga som vanligt efter vad som nyligen hänt i världen. Och jag kan verkligen hålla med henne. Ibland kan det kännas som att jag får en spark inombords och hela världen stannar upp för en sekund och jag börjar fundera på varför jag ens bryr mig så mycket om allt. Och allt som tidigare känts så betydelsefullt, som stil och hår och blogg och instagramföljare och framtid och takvåningar på Manhattan - allt det känns under denna korta stund inte alls betydelsefullt längre. Min värld stannar upp för en sekund och jag tillåter mig själv att inse hur oviktigt allt det ytliga egentligen är. Sedan, efter en sekund eller två, fortsätter världen och tankarna att snurra och jag planerar blogginlägg och helgens tillställningar.

Sofi skriver i hennes blogginlägg om fenomenet "Drömlivet". Vad är ens ett drömliv för dig och vad är det för mig? Lägger jag upp en bild på en fikastund betyder det inte att livet är lika perfekt som hjärtat på min latte. Vackra bilder får ofta livet att se vackert ut. Jag har själv blivit lite "lurad" av sociala medier. För tre år sedan vågade jag inte gå in på instagram just för att jag kände mig så ensam och inte ville se hur alla andra hade en rolig helg. Nu är det som att jag omedvetet gör precis samma sak... jag lägger upp en vimmelbild på mig och mina vänner på en klubb. Vi ler, självklart för det är en normal reflex när någon tar upp en kamera - bilden läggs upp på instagram och plötsligt ger det skenet av det perfekta livet. Drömlivet! Så tänk på det när ni se en perfekt bild på ett perfektt instagramflöde - det ska inte få ert eget liv att kännas otillräckligt!

Självklart kommer jag fortsätta blogga på här om mina vardagar och klädval och vad som är senast inhandlat etc. etc. Men ibland kan det ta emot att skriva om såna ytligheter, när man vet hur människor i världen kämpar bara för att överleva. Läs inläggen jag länkade, de var riktigt fina! Därför ville jag bara skriva min egna lilla reaktion. Kram på er, ha en fin helg!

Gillar

Kommentarer