Dalgona Kaffe

Hej på er! Här var det inte mycket uppdatering, jag vet... Men jag har varit hemma nu i en veckas tid (med undantag för promenader under förra veckans soliga dagar) och jag känner mig vid det här laget både inspirationslös och uttråkad. Så har varken tagit bilder eller gjort särskilt mycket. Men idag har jag känt mig produktiv för första gången på ett tag. Har haft skola och uppdaterat mitt cv - så kul att göra det faktiskt, vi ska (trots omständigheterna) söka ny praktik till hösten så var skönt att komma igång lite! Och så har jag faktiskt testat på den nya kaffetrenden som florerar på både Instagram och Tiktok, nämligen Dalgona kaffe! Så fint och var faktiskt riktigt gott och enkelt. Skickar med receptet här:

Dalgona kaffe

4 msk var av snabbkaffepulver, strösocker och kokande vatten.

Mjölk eller växtbaserad mjölkdryck och is.

Blanda snabbkaffepulver, strösocker och kokande vatten i en bunke med visp tills det blir ett fluffigt skum. Häll mjölk och is i glas och toppa med kaffeskummet. Rör om - drick!

Tips är även att göra dubbel sats och ställ in i kylen för att snabbt kunna ta fram och hälla i mjölken för en god kaffedrink. Den första jag gjorde hade jag nog i lite för mycket kaffeskum i glaset för den blev väldigt stark, men gjorde en till på eftermiddagen som blev ännu bättre - då vart den verkligen så god!! Har ni testat detta än? #bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Alltså har sagt det hundra gånger nu men MÅSTE testa detta, verkar vara SÅ gott!! KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom