(Electro) Swing it

Tycker egentligen inte så mycket om att varken blogga eller läsa om låtar men det här inlägget har jag velat skriva länge. Jag lyssnar inte alls på det som är "mainstream" i musikvärlden utan har väl en ganska annorlunda smak. En musikgenre som ligger mig varmt om hjärtat kallas Electro Swing. En genre som blandar swing/jazz med det lite mer moderna house/hiphop. Här är några favoriter:

Parov Stelar
Musiker från Österrike som har gjort så sjukt mycket bra låtar. Att bara välja två var därför väldigt svårt men Catgroove är en uppenbar favorit och har länge varit. Den kommer garanterat spelas så fort jag och Sofie landat i Paris och kommit till lägenheten. Det är liksom vår signaturlåt.
Caravan Palace
Ett franskt electroswing band som jag nyligen börjat lyssna på. De har också en hel del bra låtar men dessa är mina absoluta favoriter, speciellt Panic som jag kan repeata och aldrig tröttna på.

Jamie Berry
Musiker från England och dessa två låtar är faktiskt de enda jag hört med honom men jag älskar de. Framförallt Delight, den lyssnar jag på flera gånger varje dag. Alltså tänk att vara på en jazzklubb som bara spelar sånt här. Jag skulle lätt vara stammis!

Gillar

Kommentarer