In Paris I Will...

Trots att jag var i Paris i sex veckor i våras har jag fortfarande mycket kvar att upptäcka, gjorde därför en liten lista med saker jag vill uppleva och göra nu när jag åker dit i höst (sexton dagar kvar!!). Det är både mina bilder och hittade på internet.

Go up in the Eiffel Tower
Trots nästan två månader i Paris hamnade vi aldrig längst upp i Eiffel tornet. Vi ville självklart, men tänkte att det var bäst om det var fint väder men det var oftast väldigt molnigt och när det väl var blå himmel blev det triumfbågen istället (värt det med, gratis om man är under tjugofem till och med). Men denna gång skulle jag faktiskt vilja se utsikten från toppen av tornet.
Go to museums
Vi var på en del museum, både Picasso museumet i Marais och L'Orangeriet i Tulerierna som var gratis. Grand Palais och Arts Decoratifs kostade runt femtio kronor var så det är ju inga stora summor. Men skulle gärna vilja ha en "kulturell" dag eller två och besöka Louvren och Musée D'orsay. Passa på att fråga om det är gratis under tjugofem då det funkar på de flesta museum.
Discover Montmartre
Var knappt någonting alls i Montmartre. Det är ingenstans jag skulle vilja bo då det känns lite off men gärna promenera runt och upptäcka mysiga gränder och hela "konstnärsområdet" som vi missade totalt. Och hur coolt skulle det inte vara att gå på en show på Moulin Rogue, det ska tydligen vara ganska dyrt (eller ja.. normala föreställningspriser men som är dyrt för en fattig student..) men det kanske är värt att lägga pengar på för en kväll att minnas.
Visit Versailles
Ännu en utflykt som planerades men aldrig blev av! Så om det är en fin dag ska jag försöka få med mig Hanna så vi kan åka till Versailles. På bilderna ser det så himla vackert ut. Det är inte alls långt ifrån Paris men har hört att det är lite krångligt att ta sig dit med buss då det är olika byten men värt ändå!

Självklart finns det hur mycket som helst jag vill göra i Paris, några fler saker är att besöka diverse hotellbarer som tillexempel takterassen på Peninsula eller dricka drinkar på Hotel Costes, kanske besöka Disneyland för att man aldrig blir för gammal för Disney, testa nya klubbar vid Champs Elysées, gå in på alla dyraste märkesaffärer och låtsas att man passar in, gå på många franska dejter, promenera runt i regnet med ett genomskinligt paraply och bara njuta av livet och vara alldeles spontan och trés fou.

Gillar

Kommentarer