Kikar på Notre Dame / Svarar på Frågor

Q: Hur har du hittat lägenheten? Är det genom en förmedling?
A: Jag hittade min lilla lägenhet via en svensk mäklarfirma i Paris som heter Entree Paris. Hanna och Frida hade hyrt sin lägenhet via de så då kändes det tryggt och även bra att man kunde ta allting på svenska. Så jag tog kontakt med de och de mailade tillbaka lite olika lägenhetsförslag och via de fick jag kontakt med hyresvärden. Har fått flera frågor om det var svårt att hitta lägenhet och det tycker jag inte alls. Jag är som sagt med i Svenskar i Paris på Facebook (gå med, eller om ni ska resa någon annan stans finns det säkert en liknande facebookgrupp) där det ofta läggs upp olika annonser. Annars kan man hyra via AirBnb som jag och Sofie gjorde första gången.

Q: Perfekta ställena att åka till när man är i Paris?
A: Hela Paris är perfekt! Haha nä men det jag nästan tycker mest om är att bara strosa runt, gå lite vilse och upptäcka staden. Jag tycker definitivt att man ska strosa runt i Marais som är Paris äldsta område med hundratals uteserveringar, små butiker, vackra husfasader etc. Och även Saint Germain Des Pres är ett område jag tycker jättemycket om, väldigt mysigt att promenera runt. Det är där det kända caféet Cafe De Flore ligger. Champs Èlysées är ett självklart ställe att åka till, den stora avenyn kantade med både dyra och budget affärer, det flesta klubbar håller till här och i slutet av gatan ser man Triumfbågen (gratis att gå upp i om man är under tjugofem, det är en fantastisk utsikt). Att sitta eller promenera vid floden Seine är också ett måste, man kan köpa med sig en flaska vin eller picknick och titta ut över vattnet och husen med de franska balkongerna på andra sidan. Även om man inte skulle vara intresserad av konst är Louvren även ett bra val då bara pyramiden i sig lockar turister och intill museumet ligger Tulerierna som är en väldigt vacker park. Och när man ändå är i närheten kan man fota lite vid Palais Royal som man säkerligen känner igen med de svartvita pelarna. Och vill man ha en rejäl promenad och en vacker utsikt ska man ta sig upp till Sacre Coeur i Montmartre. Det är en kyrka ovanpå en kulle och man ser ut över hela staden!

Har ni några frågor om Paris eller ja.. något helt annat så tveka inte att ställa de så ska jag svara så gott jag kan! :)

Gillar

Kommentarer