Listan om 2015 och 2020

Var inne på Sandra Beijers blogg och hittade en väldigt rolig lista där hon jämför åren 2015 och 2020 som jag direkt kände att jag också ville göra. Det allra roligaste med att ha blogg är att man har ett så långt arkiv med bilder och text från alla tidigare år. Kul att se lite gamla bilder.

Vad hade du för frisyr 2015 och hur ser du ut nu?

Då: I början av året hade jag rätt kort och väldigt mörkt hår, färgade alltid svart då. Sedan på sensommaren satte jag i extensions för första gången för det var verkligen mitt drömhår, långt och mörkt.

Nu: Tycker dessa bilder beskriver rätt bra hur mitt hår ser ut nu. Brunt mellanlångt med halvlång lugg som jag fortfarande inte vet om jag ska klippa kortare eller låta växa ut. Mellan 2015 och 2020 har jag både haft långt svart, kort brunt, kort svart, ljusbrunt, blont och nu tillbaka till brunt igen.

Vad gjorde du på din födelsedag då och nu?

Då: I December 2015 fyllde jag 19 år, då var jag på middag på Brillo med familjen och sedan hängde jag i Brillobaren med ett gäng kompisar, man var verkligen alltid där. Och efter det blev det klubb och givetvis Pure som jag var stammis på. Lärde känna någon av vakterna och dejtade en i baren så bekanta började tro att jag jobbade där och frågade om jag kunde skriva upp på lista haha, sånt var det coolaste jag kunde tänka mig då.

Nu: I December 2020 fyller jag 24 år och det har ännu inte hänt än, fyra månader kvar!

Vad jobbade du med 2015 och 2020?

Då: 2015 gick jag sista terminen på gymnasiet och tog studenten i Juni. På vårterminen jobbade jag på Starbucks som barista och på Göta Lejon som foajevärd. Sedan slutade jag på Starbucks (vilket var enligt mig tillsammans med studenten den bästa dagen det året), och teatern hade paus under sommaren så jag jobbade på Vapiano i några månader under sommaren. På hösten fortsatte jobbet på Göta Lejon vilket var det roligaste jobbet jag haft.

Nu: 2020 pluggar jag till webbkommunikatör på Medieinstitutet och jobbar samtidigt i butik på Club Monaco i Mood Gallerian. År 2015 (och tidigare) var Club Monaco min drömbutik och jag ville verkligen jobba där så det kändes väldigt kul när jag började där med alla fina kläder.

Vad var dina favoritkläder då och nu?

Då: Älskade min bandana som jag använde flitigt och fotade mycket när jag väl fick till den snyggt i håret. Hade även en collegejacka som jag älskade och jag var helt såld på svart-vita kläder, var mer inne på 50-tals inspirerat än vad jag är nu kanske. På bild ett hade jag en svart längre tröja som jag använde som en kort klänning som jag också tyckte väldigt mycket om. Använde även mycket klackar och hattar.

Nu: Den vita axellösa toppen från Gina Tricot har jag använt otroligt mycket i sommar, och älskar även mina långa plisserad kjolar från Club Monaco då känner jag mig lite extra fin! Har även köpt sneakers från Acne detta år så de har använts flitigt även om jag känner att jag också vill börja använda lite mer klackar!

Var bodde du 2015 och var bor du 2020?

Då: Bodde hemma hos föräldrarna i Nacka. De bor kvar så jag sitter på altanen till det huset och skriver detta inlägg.

Nu: Bor i en egen lägenhet i Årsta där jag bott i nu två år.

Bästa resan 2015 och 2020?

Då: Alla resor jag gjorde. Var i Duabi / Abu Dhabi med mamma, New York med pappa och Rom två gånger faktiskt haha, en gång på sommaren med Matilda och en gång på vintern med Agnes.

Nu: Inga resor 2020 :(

Vilket år var bäst 2015 eller 2020?

Det är så roligt när man går igenom ett annat år med bilder och text, som sagt något av det bästa med att ha blogg. 2015 var ett fantastiskt år för att jag tog studenten vilket var det absolut största. Gjorde väldigt mycket roliga saker, roliga resor, jobbade på teatern, var 18 år med allt vad det innebär. Allt det nya, spännande och roliga. 2020 är som bekant inte det bästa året för världen, ni vet allt som sker. Men för mig personligen har det verkligen varit ett av de allra bästa och jag känner mig äntligen väldigt trygg i mig själv och lugn och glad och känner att jag har precis allt vad jag vill ha. Så trots studenten, allt det roliga och spännande med att vara 18, så måste jag nog ändå säga 2020!

Gillar

Kommentarer

Ellendelin
Ellendelin ,
Men vilket roligt inlägg!
nouw.com/ellendelin
sofiahaag
sofiahaag,
Tack, vad roligt att du gillar det! 😊
nouw.com/sofiahaag