Listan om 2020

År 2020 lider mot sitt slut och det är sista dagen på året. Förra året gjorde jag en lista om 2019 och här kommer självklart en lista om 2020. #bestofnouw

Beskriv året med tre ord
Annorlunda, tacksamhet, utvecklande.

Gjorde du någon stor förändring
Ja men det tycker jag verkligen. Brukade säga att 2019 var mitt mest insiktsfulla år och jag lärde mig otroligt mycket om mig själv och jag känner att detta år, 2020, så har jag verkligen landat i det och känner mig mycket mer harmonisk, tacksam över vad jag har och vem jag är, och nöjd. Sedan har jag haft två praktiker, en under våren och en under hösen vilket har ju verkligen varit en stor förändring "karriärsmässigt" och jag har verkligen byggt mitt cv och fått massor av erfarenheter. Och så har jag gått från singel till förhållande för första gången "på riktigt" så det har ju varit en stor, men härlig, förändring.

Vad är du stolt över
Jag är, lite som jag skrev på punkten innan, stolt över hur långt jag kommit i min personliga utveckling och lärt mig om mig själv. Jag har hela livet tänk att jag alltid kommer vara ensam och att utmana de tankarna och övervinna det har ju varit väldigt stort. För mig har det aldrig varit att träffa någon och gå in i en relation utan har varit väldigt mycket jobbiga tankar och ångest kring relationer och kärlek så är väldigt stolt att jag överkommit det. Jag är stolt över mina praktikplatser och vad jag gjort hittills för att nå precis dit jag vill i min framtida karriär.

Vad önskar du att du gjort mindre av?
Precis som förra året svarar jag… slökollat på netflixserier jag redan sett. Och lägger även till slökollat på Tiktok!! Men detta är hår varit som det har varit, och jag känner att detta år, när man suttit hemma så otroligt mycket så får man faktiskt göra precis som man vill. Om jag vill ägna en hel dag åt instagram och tiktok.. ja men då får jag väl göra det. Det är lite extra svårt det här året så känner inte att det spelar någon roll om jag slökollat på friends för sjunde gången.

Och mer av?
Självklart finns det massor, har velat resa mer naturligtvis. Har velat haft mer sociala tillställningar hemma osv osv men det har ju inte riktigt gått pga omständigheterna. Men vill ju göra om lite hemma så känner att till nästa år, om man kan och får, vill jag anordna fler middagar med vänner!

Har du fått någon bloggfavorit under året?
Känner att jag kommit in i ett riktigt fint litet bloggcomunity här på Nouw och hittat massa mysiga bloggar. Likt tidigare år har jag läst alla @isabylund 's inlägg. Annars fortsatt läsa Sandra Beijer och Therese Hellströms bloggar.

Och på instagram?
Hmm.. Rodja Pazooki har verkligen blivit en favorit, även om jag följt henne tidigare så har jag ännu mer fått upp ögonen på hennes instagram då hon både har väldigt fint content plus tar upp mycket viktigt på story. Dessutom är hon så himla gullig och snäll mot sina följare. Känns verkligen som att hon bryr sig! Och Sofia Wood har jag också upptäckt i år och blivit en stor favorit med hennes goda recept.

Vilka umgicks du mest med?
Det har ju inte riktigt blivit att man umgåtts med så många nya eller så många detta år. Men här svarar jag Karin, Anna, Sofie, Agnes, Saga, Nicole, Matilda och Linnea. Men detta år har jag såklart umgåtts allra mest med Victor!

Vad spenderade du mest pengar på?
Gud vad svårt haha. Kläder på Club Monaco antar jag, eller vin hehe..

Bästa minnet från i år?
Då har jag två som jag tänker på spontant. Den ena är första gången jag och Victor var på hans landställe i somras, vi hade inte träffats jättelänge då. Första kvällen efter middagen tog vi med en flaska bubbel och glas ner till bryggan och det var en helt magisk solnedgång och hela himlen var rosa. Mitt andra är när vi var på Grand Hotel i Saltsjöbaden i somras, båda är väldigt fina minnen!!

Vad var det godaste du åt?
Åh man har ju ätit en hel del gott i år!! Bland annat när Matilda lagat Sofia Woods tomatsåspasta, som är så extremt god! Alla gånger man gjort vodka pasta hemma, cacio e pepe på Cafe Nizza och Calle P. Och middagen på Ellery Beach House.

Bästa bok du läst i år?
Hmm.. det måste nog vara Mina drömmars stad. Har alla fem böckerna hemma så måste fortsätta med den bokserien.

Bästa köpet?
Åh måste nog vara mina sneakers från Acne!! Och ett par jeans från Zara otippat nog, när alla andra har haft jeans och sneakers i flera år börjar jag med det år 2020 haha.

Vad tar du med dig från 2020?
Mycket! Att känna tacksamhet till det man har är ju verkligen en lärdom från detta år vilket jag vill fortsätta med. Att ta vara på det som är och det man har och inte ta något för givet. ´

Vad ser du mest fram emot under 2021?
Det är svårt att säga, för man vet ju verkligen inte hur det kommer bli eller vd som kommer hända, om man ens kan hoppas på något. Men om man tänker bort Corona lite för en sekund. Så ser jag fram emot min tredje praktik och att ta examen i vår. Jag ser fram emot att jobba under andra halvan av året (håller ju verkligen tummarna att jag får något jobb inom det jag pluggat). Jag ser fram emot att göra om hemma, och vem vet jag är ju väldigt aktiv på lägenhetsbyte så kan det kanske bli en flytt som sker 2021?

Gillar