Lyxhotell i Paris

Hallå! Eller Bonjour kanske, jag är nu äntligen bokat en weekend resa till Paris i Oktober!! Har verkligen haft Paris-cravings senaste tiden och vill ju åka dit minst en gång om året, har planerat min höst med kurser och jobb så att det ska passa. Började kika lite på hotell häromdagen och tittade även på de allra finaste lyxhotellen i Paris, ifall det kanske skulle råka finnas bra extrapriser. Det fanns det faktiskt, dock var det fortfarande extremt dyrt för tre nätter så det får fortsätta vara något man drömmer om haha. Men kanske om någon annan vill lyxa till det kommer här några förslag ;)

SHANGRI-LA
10 Avenue d'Iena, 75116 Paris

En gång när jag bodde i Paris hamnade jag på efterfest i en av de finaste sviterna på Shangri-La hotel i Paris. En två våningssvit i toner av guld och beige med terass ett stenkast från Eiffeltornet och med badrum som typ var större än lägenheten jag bodde i då. Var helt otroligt, en svit man inte glömmer i första taget.

THE RITZ
15 Place Vendome, 75001 Paris

The Ritz, belägen mitt på Place Vendome är ett riktigt fint hotell. Tyvärr har jag aldrig varit där inne, men man kan ju se på bilderna (och priserna) att det är väldigt lyxigt. De har en Hemingway bar för att hedra Hemingway som besökte hotellet och Coco Chanel bodde även där.

THE PENINSULA
19 Avenue Kleber, 75116 Paris

Av någon anledning hade jag ganska mycket koppling till det här hotellet. Det började med att jag var där på Afternoon Tea med Linnea, Saga och Nicole i deras fantastiska lobby restaurang. Sedan flyttade jag till en liten lägenhet på samma gata och eftersom jag inte trivdes att vara hemma där kunde jag sitta i flera timmar på Peninsula och dricka väldigt överprisade cappuccino. Tog med bok, dator, musik etc och satt ofta där länge. Så mysigt. Och så var jag även där på en efterfest runt min födelsedag och fick uppleva en av sviterna där. Tror detta är mitt favorithotell i Paris, mittemellan triumfbågen och Eiffeltornet. Bredvid Peninsula ligger även Hotel Raphael.

PLAZA ATHENEE
25 Avenue Montaigne, 75008 Paris

Detta hotellet är också helt otroligt, belägen på Avenue Montaigne med lyxbutiker och restauranger ligger Plaza Athenee med en riktigt vacker exteriör som bara den är värd att kolla in. Det var på detta hotellet de spelade in Sex and the City när Carrie flyttar till Paris. De har även, såklart, en riktigt fin bar och restaurang.

FOUR SEASONS GEORGE V
31 Avenue George V, 75008 Paris

Det sista jag kommer skriva om (för denna gång) är Four Seasons. Hotellet ligger mitt emellan två av mina favorit restauranger/barer, Miss Ko och Yeeels så det blev ofta att man gick förbi där. Här har jag aldrig varit men sett fina bilder på deras restaurang och innergård.

  • Resor

Gillar

Kommentarer