Midsommarhelg i Dalarna

Hej på er! Jag har haft en riktigt härlig helg och saknar den redan, hoppas ni alla haft en mysig midsommarhelg oavsett hur ni firat. Jag har egentligen aldrig varit en person som är så förtjust i midsommar just för att det blir en sån press och stress vad man "borde" göra och hur det "borde" se ut. Jag har nästan alla år firat med familj och släkt men denna gång blev det med ett kompisgäng uppe i Dalarna. Ni kanske är så trötta att läsa om allas midsommarfirande... men här kommer mitt!
För ett par månader skrev jag nämligen till Sofie och Matilda och frågade vad de skulle hitta på, ingen hade konkreta planer men vi pratade om att det vore mysigt att hyra ett hus via Airbnb. Matilda hittade lite olika förslag (väldigt begränsat utbud så kort inpå) och efter lite diskuterande bokade Sofie samma kväll. Klipp till denna helg då vi var ett roligt gäng som åkte upp till Almo i Dalarna, precis intill Siljan. Så vi åkte upp på fredagsmorgonen, gjorde ett stopp på Ica maxi och handlade massor och anlände till huset vid 13-tiden och började direkt sätta igång med midsommarlunchen. Vi hade köpt Siljanlax på vägen och det hade förberetts sill och pajer och allt vad det var. Riktigt bra blev det hur som helst, vi satt ute och njöt av vår lunch och solen, Anna gjorde dessutom så fina kransar!

Jag och Anna matchade i vita klänningar att det behövde förevigas på bild, såklart! Min klänning kommer är relativt ny och kommer från Club Monaco och kände mig fin, men varm. Vi lyckades få riktigt bra midsommarväder så efter lunchen var det ett måste att svalka sig. Som tur var hade vi en brygga bara några minuter bort så vi traskade iväg för ett dopp. Så gulligt, kossorna ville också svalka sig. Det var ju det finaste vi sett haha, kände oss som riktiga Stockholmare som alla gick fram och fotade! Resten av kvällen bestod av kubb och när det började regna mot kvällen körde vi lekar inomhus, åt Sofies otroliga sommartårta, drack espresso martinis och skrattade otroligt mycket. På kvällen blev det vickning och då plockade vi fram midsommarmaten igen.

Huset var faktiskt riktigt mysigt, hade inte jättehöga förväntningar innan men det var så fint och mycket större än jag tänkte. Med riktigt bra kök och stora utrymmen, där trivdes vi bra och vill verkligen hyra igen eller göra något liknande till nästa sommar. Dag två var det också soligt på dagen men regn mot kvällen så efter ett morgondopp och god frukost bestod dagen en hel del av lekar, kubb, drinkar, somrig lunch och avkoppling.

På kvällen grillade vi och det blev en riktigt god middag. Typisk svensk sommar då det började regna precis när vi började duka upp ute, men istället satt vi inne och pratade, skrattade och kände doften av sommarregn utanför. Vi alla kände oss rätt trötta så blev en lugn kväll med spel och fotboll. På söndagen åkte vi hem och hann med ett litet stopp på ett mysigt ställe för lunch. Så roligt att se mer av Dalarna, vill verkligen åka dit igen. Har varit en så otroligt mysig, rolig och härlig helg som jag vill uppleva igen!! Så mycket skratt och bra energi och mysig stämning!! Var et riktigt bra gäng och så kul grej att åka iväg. Har man inte ett landställe så var det verkligen en bra idé att hyra via Airbnb, det kan jag rekommendera! Berätta, hur var er midsommar!?
#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Ellendelin
Ellendelin ,
Gud vad mysigt <3
nouw.com/ellendelin
fiaberggren
fiaberggren,
Gud va härligt!
nouw.com/fiaberggren
LouiseEdling
LouiseEdling,
Åh så mysigt!
nouw.com/louiseedling
isabylund
isabylund,

Men Sofia Haag, du är en sommardröm!! Haha så fint, fick inte heller jämförelseångest av detta inlägg utan bara en riktigt mysig känsla <3

nouw.com/isabylund
sofiahaag
sofiahaag,

Men ååh vad glad jag blir, tack!! 🤗❤️

nouw.com/sofiahaag
KateOgembo
KateOgembo,

men vilken trevlig midsommar och så härliga bilder!<3

nouw.com/kateogembo