Mina Bästa Hösttips

Hej på er! Det är allmänt känt i min umgängeskrets att jag älskar hösten! Jag njuter av att det är mörkt och halloween i luften, lika mycket som fina höstdagar med sol och färgglada löv. Höstmodet är det snyggaste enligt mig och känns verkligen som att hösten för med sig en härlig nystart. Men förstår att verkligen inte alla känner samma sak och sörjer så fort sommaren tar slut och orangea löv börjar synas på träden och marken. Här kommer mina bästa tips för en underbar höst! #nouwautumnchallenge

Små enkla tips
- Tänd doftljus! Antar att det inte är enbart jag som älskar att ha fina doftljus tända i hela lägenheten, tycker det blir så otroligt mysigt och ett stort plus om de doftar gott. Mina favoriter kommer från Voluspa, så fina.

- Lyssna på Jazz! Även om inte alla mina läsare är jazz-fans som jag tycker jag det känns väldigt höstigt med Jazz. Eller är det bara jag som förknippar jazzmusik med hösten? Sitter just i denna stund med tända doftljus och Jazz i högtalaren, mina favoritspellistor är "Late night jazz" och "Jazz for autumn"

- Börja följa en ny serie eller ge tid åt att läsa en riktigt bra bok och inte bara sitta med sociala medier (hint hint, även tips till mig själv)

- Gå på spa! Man behöver inte ta en övernattning eller en hel weekend för det. Men så skönt att bara ha några avkopplade timmar på ett spa, antingen med eller utan behandling. Mina tips i Sthlm är Yasuragi, Centralbadet och Sturebadet. Skulle ju även vara väldigt kul att besöka Steam Hotel!

- Försök att göra något mysigt i vardagen! Det kan lätt kännas mörkt och deppigt under hösten därför är det viktigt att alltid göra något mysigt och bra för sig själv. Bara tända ljus höjer ju mysfaktorn. Sitt på café med vänner och passa på att dricka varma drycker som ändå varit för varmt att dricka på sommaren. Plugga på café, gör fint i hemmet med lite höstpynt, ha en skön hemmakväll för sig själv med got mat. Att liksom försöka göra någonting för sig själv eller med andra, det kommer göra mycket under höstmörkret. Även om man känner sig deppig av mörkret och bara vill hem och sova efter jobbet kan det göra otroligt mycket att möta upp vänner, ha en spontan vinkväll, vara hemma hos varandra och laga mat, ta en promenad bland fina höstlöv etc. Tips jag verkligen själv ska ta åt mig av då jag befinner mig i en lite sämre period, och det blir verkligen inte bättre av att bara sova bort dagarna...

Lite mer planering
- Hösten är för mig en årstid för en nystart, under hösten känner jag alltid att det är dags för förändring. Ännu mer än nyår till och med. Sätt dig ner och gör en planering; vad vill du förändra? Kanske man precis börjar plugga - sätt upp lite pluggstrategier. Kanske man är trött på sitt jobb - fila på ditt cv och börja skicka ut, perfekt tid för att starta något nytt. Eller ska man få en förändring i sin look? Vad behöver du till höstgarderoben, kanske garderoben till och med behöver rensas lite? Kanske göra något nytt med håret (som jag tillexempel, ska till frisören på onsdag och färga). Kanske man behöver förändra sina tankar? Att man alltid tänker negativt eller att man tänker att man inte kan klara av saker. Vad känner du att du behöver och vill förändra. Hösten är verkligen en så bra tid för att sätta igång och göra ett moodboard och planera. Mina höstplaner var att flytta hemifrån och fixa mycket med lägenheten, plugga på Berghs, plugga matte 3 på distans som dock blev inställt och åka till Paris. Det blir kanske inte alltid som man tänkt sig och det är inte alltid det lättaste att veta vad man vill göra eller det lättaste att få det som man vill. Men efter sommaren, när vardagen börjar komma igång igen - då är det dags för ny energi och ta tag i att leva precis det liv man vill!

Bon Voyage
Har man tid, möjlighet och ekonomin för det tycker jag definitivt man ska ut och resa på en eller flera weekendresor under hösten!! September och Oktober är så otroligt fina årstider överallt (i alla fall typ Europa) och när Novembermörkret smyger sig på kan det även vara skönt att komma iväg och se något nytt. Det gör så otroligt mycket att bara vara borta några dagar, man får se lite nytt, nya upplevelser och en hel del ny energi! Båda i år och förra året reste jag till Paris på hösten (och året innan det bodde jag ju där) men har även varit i London på hösten ett par gånger och det var verkligen efter det jag började älska höst. Andra mysiga höststäder kan jag tänka mig är Amsterdam, Prag, Milano, Rom och Madrid.

Gillar

Kommentarer