PARIS TIPS

UTELIV
Yeeels - Restaurang och bar snarare än klubb men riktigt nice ställe att börja på. Man träffar alltid någon rolig som man kan hänga med, kvällen jag gick ut helt själv så drog jag hit haha. Ganska litet ställe, väldigt bra musik. Tid att vara där; Runt 00 för att ta en drink och sedan dra vidare.
Titty Twister (bild 1) - Med detta spännande namn är Titty Twister lite mer en underground klubb, här behöver man inte vara överdrivet uppklädd. De har jättesnygga skyltar i hela lokalen som är väldigt fotovänliga hehe och det finns även ett spelrum med biljard etc. Bra att veta; Man röker inomhus på klubben så det blir snabbt extremt rökigt och vakten är en kvinna som för det mesta är ganska dryg och väljer ut vilka hon vill ha in så det är bra att vara där lite tidigare, runt 00/01.
Maison Blanche - En takterass klubb med väldigt snygg lokal. Tips är att vara där någon gång mellan 00.30 och 01 så att man hinner se Eiffeltornet lysa och blinka (slutar lysa klockan ett på natten och blinkar fem minuter varje halvtimme). Två våningar och väldigt blandat folk. Bra att veta; Bara öppet på Lördagar.
L'Arc (bild 2) - Typ populäraste klubben i Paris? Här kommer i stort sett alla in och det är väldigt blandat folk men kan ändå inte jämföra den med någon Stockholmsklubb. Jag har haft jättekul de gångerna jag var där och tips är att gå dit en torsdag för mellan 22-00 har de tjejkväll med olika teman och allt är gratis för tjejer. Det brukar finnas mat, karaoke, champagne och det är rolig stämning. Vi var där när det var Musse Pigg kväll och alla gick runt med hårband med tillhörande öron och rosetter a la Minnie Mouse.
Queen (bild 3) - Var bara här en gång men vi hade verkligen riktigt roligt den kvällen, det var typ en av våra första utgångar. Ganska stor klubb/stort dansgolv så tips är att lära känna en promotor så att man får bord.
Le Perchoir - Takbar i Marais med jättefin utsikt (Eiffeltornet på långt håll). Goda drinkar och mysig stämning. Tips är att vara där när de öppnar vid nio eftersom det snabbt blir lång kö, vi stod i en timme men det var det värt ändå!

Klubbar vi fick tips om men aldrig var på; Heritage, Matignon, Bagatelle.
Klädsel; Beror lite på vart man gå men standard i Paris är att man har klänning och klackar, eller åtminstone jeans och klackar.
FRUKOST / BRUNCH
Marcel (bild 1) - Var på Marcel två gånger och åt deras underbara våfflor! Det kan ibland vara lite svårt att veta hur länge ställena har frukost/brunch så bra att veta är att man kan äta våfflor, french toast och amerikanska pannkakor hela dagen vilket är grymt!
SEASON (bild 2) - Mysigt ställe i Marais, väldigt instagramvänligt med god frukost som serveras till klockan ett (I think..) Ganska små portioner så kan vara bra att beställa ett par stycken olika om man vet att man inte blir mätt så snabbt.
Buvette (Bild 3) - Gulligt ställe i Pigalle med Jazzmusik i högtalarna och gulliga serveringar. Älskar när man får juice i en kanna och fin granola. Frukosten stänger 12 så var där lite tidigare än det så de har kvar allt på menyn för de hade slut på lite grejer för oss. Har hört att de ska ha väldigt goda våfflor med nutella.
Holy Belly (bild 4) - Väldigt populärt ställe, vi hade turen att bo tio minuter ifrån. Ligger vid Canal St Martin och var där tidigt, runt nio när de öppnar för det är alltid mycket folk och lång kö. Mycket söt liten latte som passar mig men Sofie försäkrar att de har väldigt gott bryggkaffe vilket är svårt att hitta i Paris. Är deras pannkakor för guds skull, det var en dröm!

Brunchställe vi fick tips om men aldrig var på; Le Wood (brunch buffé)
RESTAURANGER
La Favorite (Bild 2) -
Mysigt ställe i Marais precis intill Saint Pauls tunnelbanestation. Perfekt att sitta vid uteserveringen och spana på folk och äta god mat, dricka gott rosé etc. etc.
Café Charlot (Bild 3) - Restaurang i Marais som tydligen ska vara välbesökt av både bloggare och instagrampersonligheter. Vi var där ett par gånger och jag åt risotto med kyckling båda gångerna men Hanna och Sofie kan intyga att även salladen var god! En gång satte jag mig på uteservering och drack gott rosé och fick en blomma av servitören haha..
Miss Kô - Populärt asiatiskt ställe som verkligen alla tipsar om. Grymt ställe att gå till innan man ska ut då det är väldigt bra stämning, boka bord till 23 på en helg, då är det perfekt med folk. Jag äter inte sushi men det ska de vara väldigt duktiga på att göra. Beställ in Passionfruit Martini (finns inte på menyn så fråga om den) med tillhörande champagneshot, såå god!!
Le Petit Italienne - Mysig restaurang och det kändes nästan som att komma in till någons vardagsrum. Jag åt Linguini Vongole som blev en stor favorit, så glad att Sofie lärde mig äta musslor haha.

Vi åt ute nästan jämnt, ibland om man var ute och promenerade redan och bara valde ett ställe eller något vi kollat upp sedan innan så det är svårt att få med alla. Fråga om ni behöver specifikt restaurangtips!
TO DO
Gallerier/muséer (bild 1) - I Marais finns det mängder av mysiga gallerier och gällande muséer så är det oftast gratis om man är EU-medborgare och under 25 så passa på att fråga och ha med ID. Så värt. Vi gick tillexempel gratis in till Picasso muséet, upp i Triumfbågen och L'orangeriet. Annars kostar det runt 50-70 kr. Hade velat gå in till Louvren och Musée D'Orsay men det blev aldrig av pga väder, turister och öppettider. Vi var på en modeutställning på Arts Decoratifs som jag kan tipsa om.
Promenera (bild 2) - Strosa runt, gå vilse, upptäck staden. Tyckte så mycket om att bara gå runt i min egna värld med bra musik i öronen och titta på allt som händer runt omkring. En kväll tog jag en promenad enda fån vår lägenhet till Champs-Elysées vilket var såå mysigt, det tog ungefär en timme. Gå runt bland gränder och stora gator och upptäck!
Picknick vid floden (bild 3) - Något som var himla mysigt en varm dag var att köpa med sig en flaska vin, croissant, bagette, macaroons, jordgubbar och allt vad man vill ha, åka till Saint Michel/Cité och sätta sig vid floden intill Notre Dame. Varma dagar var det fullt med människor som gjorde precis samma sak. Man kan sitta och lyssna på musik,läsa en bok eller bara njuta av sitt sällskap och livet.
Uteserveringar - Asså att sitta på valfri uteservering med ett glas billigt och gott vin och titta på folk som strosade förbi var livet. så himla mysigt och fina uteserveringar finns i varje hörn. Jag gick ett par gånger till Cafe De Flore för att skriva och dricka rosé.

Gillar

Kommentarer