Q&A - Answers

Hallå! Och tack för alla fina roliga frågor jag fick i början av veckan när jag startade igång en Q&A, nu tänkte jag ta och svara på frågorna, så får ni lära känna mig lite mer ♥️ #bestofnouw

Kan inte du berätta mer om praktiken du haft och hur du fick den?
Absolut, insett att jag kanske inte skrivit så mycket om det. Först och främst så går jag en utbildning på Medieinstitutet och jag pluggar webbkommunikatör med inriktning på sociala medier. Och eftersom det är en yrkeshögskola så är det mycket praktiskt och praktik. Så vi har tre praktikperioder, den första hade jag på HUBSO, som gör märken till influencers. Och nu precis hade jag min andra period som var på Elodie Details som är ett företag som gör baby produkter. Jag var i deras marknadsteam som marknadsassistent och trivdes verkligen otroligt bra. Jag gjorde väldigt varierande uppgifter, bland annat skapa content till sociala medier, fota/filma organiskt material, skriva artiklar till deras magazine på hemsidan, fota BTS-bilder på en kampanjplåtning, influencer utskick och admin kring det etc. etc. Jag sökte båda mina praktiker själv så rekommenderar om man ska söka praktik att man skickar ut till alla ställen man vill vara på. Jag brukar söka även om det inte ligger någon annons ute, vilket man kan tycka olika om men tycker det är bra att nå ut till de man vill skapa kontakt med. Sen är det tufft och många som inte svarar men ge inte upp!

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?

Hmm.. svårt, känns som det blir en arbetsintervju haha. Men skulle beskriva mig själv som; Positiv, extrovert och produktiv.

Om du kunde resa var du ville utan att tänka på corona eller pengar, var skulle du resa då?
Åh, känns som att på en sån här fråga ska man svara någonstans långt bort som man aldrig varit på. Men eftersom man längtar så otroligt mycket till att resa vill jag svara mina favoritplatser som jag återkommer till många gånger och saknar lite extra just nu; Nämligen Paris och Italien. Italien är ju kanske inte jättekonkret svar men om det ska vara mer specifikt skulle jag nog svara Como... eller Rom! Åh vad man längtar!!

Favoritinlägg att skriva, de som får dig att gå igång lite extra?
Jag gillar att skriva outfitinlägg, för de är oftast väldigt genomtänka från mitt håll med utvalda kläder osv. Eller mina månadsreflektioner för det är roligt att gå tillbaka under månaden och se inläggen man skrivit, bilderna man tagit och det blir en överblick över hur den perioden varit. Överlag gillar jag mest att skriva genomtänka inlägg med mycket bilder och text, som inte bara är något man slänger ihop.

Vart ser du dig själv om fem år?
Oj! Om fem år är jag tjugoåtta och ska fylla tjugonio i december. Då vill jag verkligen känna att jag har en karriät och jobbar med någonting som jag verkligen tycker är roligt, exempelvis på ett modeföretag med marknadsföring eller som (mode)skribent på ett magasin. Alternativt att jag kanske startat något eget då också, inom marketing. Kanske är dumt att säga under corona, men jag skulle vilja ha min bas i Stockholm men resa med jobbet - kanske mellan Sthlm och Paris eller något sådant. Sen vill jag ha köpt min drömlägenhet i Stockholm och verkligen känna att jag har precis det jag önskar i livet.

Vad skulle du säga till ditt yngre jag?
Åh vilken bra fråga. Om jag hade träffat mitt yngre jag hade jag framförallt sagt att allt löser sig och att inte stressa över ytliga saker - som vilken stil du ska ha eller om du kommer komma in på gymnasiet du vill. Jag skulle säga att du inte ska lägga ditt eget värde i hur random killar beter sig dåligt mot dig och att det är mycket tankar som sker i ditt eget huvud som inte är sanningar. Jag skulle säga att det är okej att känna och visa känslor, att det inte är coolt att försöka vara känslokall och att du bara kommer ångra dig i framtiden. Jag skulle säga att du måste bli bättre på att säga nej och tänka på dig själv. Och att du inte behöver gå runt i livet och tro att du är oälskad och kommer leva ensam resten av livet, för det löste sig ju bra med kärleken tillslut ändå :)

Om du får välja en dryck att dricka resten av livet vilken skulle du välja då (vatten räknas ej)?
Haha vilken rolig fråga, tänkte först typ bubbel? Men det kan man ju inte dricka hela tiden, till frukost etc haha. Funderar på att välja islatte med vanilj för känns som det funkar rätt ofta haha så random val.

Favoritt matrett du kan lage selv? Favoritt matrett du kjøper på restaurant?
Jag är inte superbra på att laga mat men tycker jag har blivit bättre när jag lagar med Victor (mest för att det är han som är bra på det haha), men någonting som blivit riktigt bra när vi lagat hemma är Vodka Pasta som vi gör efter Philipes recept på youtube. Det är verkligen en ny favoriträtt sedan jag åt den första gången på L'avventura, och tycker den blir väldigt bra att laga hemma också!! Någonting jag inte känner att jag gör lika bra och som jag ofta vill beställa på restaurang är tryffelpasta, speciellt den på Trattoria Montanari (eller om man är utomlands; Ober Mama).

Vad drömmer du om i framtiden?
Jag drömmer om mycket, samtidigt som jag är väldigt nöjd med livet som det ser ut nu så jag drömmer inte om ett helt annat liv. Jag drömmer om att publicera en bok. Jag drömmer om att bo en sommar i Italien (och skriva). Jag drömmer om att köpa min drömlägenhet i Stockholm. Jag drömmer om en karriär inom mode/marketing. Jag drömmer om en Chanelväska. Jag drömmer om en värld som är fin och bra och vettig för alla. Och om hälsa och lycka för nära och kära såklart!

Vad är den perfekta starten på en måndagsmorgon enligt dig?
Den perfekta starten skulle enligt mig vara att jag vaknar tidigt och är utvilad. Börjar dagen med att lyssna på en podd eller Discovery Weekly listan på Spotify för att få lite pepp. Hinner äta frukost, göra en vaniljlatte eller bryggkaffe och hinner sminka/fixa mig i lugn och ro innan jag åker till skola/jobb etc. En perfekt måndagsmorgon innehåller ingen stress enligt mig!

Hur spenderar du helst en lördag?
En lördag vill jag vara ledig, och jag vill att det ska vara soligt men kan såklart vara lite kyligt/krispigt denna tid på året. Men sol och blå himmel. Vill spendera dagen inne i stan med brunch, kanske en promenad runt Djurgården, ta fina bilder, dricka kaffe to go eller fika på något mysigt ställe. På kvällen är det drinkar eller någon härlig middag!!

Vad inspirerar dig till dina inlägg? Hur hittar du motivationen till att uppdatera ofta?
Jag brukar vilja se min blogg mer som ett magasin istället för en personlig dagbok, därför blir det inte bara att jag skriver om mina vardagar och bara har något att skriva när något roligt händer eller när man har fina bilder. Utan jag vill hela tiden tänka kreativt och fota mycket, ha olika idéer kring blogginlägg, skriva längre inlägg som blir mer som "krönikor" etc. etc. Sen är jag just nu i en väldigt bra fas och tycker jag varit det nästan hela året, då blir det såklart att man blir mer taggad på att skapa kreativa inlägg - när man är inne i ett bra flow haha. Vill skriva varierande inlägg och tycker det är så himla roligt att fota och skriva så det är nog est det som är min inspiration och motivation. Att ha det mer som ett magasin.

Om du fick välja att vara en offentlig person för en dag vem skulle det vara?
Oj vad svårt!? Får man välja någon som är död skulle jag välja Audrey Hepburn. Annars kanske Anna Wintour? Skulle vara intressant att se hur hon är på riktigt och få en inblick i livet på Vogue!

  • Ask Me

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,

Kul att lära känna dig bättre! 😊

nouw.com/desireekujala
happyM
happyM,

Åhhh vad kul att få läsa svaren!! ❤️ Sol och blå himmel på en lördag tackar jag verkligen inte nej till hihi ❤️ Kram

nouw.com/happym
ebbabrage
ebbabrage,

Så kul läsning!!

nouw.com/ebbabrage
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så roligt inlägg 🤍

nouw.com/agnesmathilda
amaliev
amaliev,

Herlig å få bli litt bedre kjent med deg! 😍

nouw.com/amaliev