Q/A About Paris

Sparade du länge för att ha råd med Paris?
Asså jag har alltid sparat pengar men då har det inte varit till något speciellt utan mest bara för sparandets skull vilket inte var så inspirerande. Hade jättemycket sparat i slutet av förra året men i December kände jag mig pank och förde då över hela sparkontot och tog slut på det. Smart plan? Nja! I Januari bokade vi resan och då började sparandet på riktigt eftersom man hade ett mål. Så jag sparade väl i ungefär tre månader och så sålde jag fonder så att jag inte skulle behöva oroa mig för pengar. Det har gått två och en halv vecka och jag har inte ens rört mitt sparkonto än trots att vi levt livet utan att snåla, det känns ju bra!
Vad använder du för kamera/objektiv? Dina bilder är så himla vackra.
Åh, tack så mycket! Antingen en Canon 550D med ett 50mm objektiv eller en Canon 600D med ett 50mm objektiv (Sofies kamera). Mest använder vi Sofies kamera då hon har en nyare modell på både kameran och objektivet. Men måste verkligen tipsa om det objektivet, verkligen alla bilder blir bra. Det finns ingen zoom men det blir suddigt i bakgrunden. Är dock på jakt efter ett nytt roligt objektiv, kan ni tipsa om något som är bra men inte allt för dyrt?
Kan du berätta mer hur du bor och hur livet i Paris är?
Självklart! Jag har hyrt lägenhet med Sofie via Airbnb.com vilket är supersmart om man ska vara borta en "kortare" period då det kan vara ganska dyrt. Visst det är dyrare med den hemsidan än tillexempel om man skulle hyra via annonser som läggs upp på Svenskar i Paris men det känns ändå väldigt värt det. Vi bor i 10e arrondissementet i närheten av Republique och Canal St Martin för att nämna några. Man kan gå överallt men om man inte vill det så finns metrostation precis utanför vilket känns väldigt skönt! Få lägenheter i Paris har hiss och vi bor på femte våningen så det blir en hel del vardagsmotion varje dag när man ska upp och ner!

Jag gillar verkligen livet här. Visst, vi har inga måsten såsom jobb eller skola (fast jag funderar faktiskt på att flytta hit i höst/nästa vår och plugga franska och jobba), men det är så härligt att kunna sätta sig på vilken uteservering som helst, beställa billigt men gott vin, gå på roliga fester och klubbar, att gå klädd i snygga kläder och fota allt man ser osv. Det är verkligen "drömlivet" man lever här. Skulle verkligen rekommendera alla som vill att åka till Paris, eller att åka utomlands i några veckor över huvudtaget. Det är spännande att se olika options istället för bara Stockholm och Sverige.

Har ni fler frågor om Paris eller något helt annat, tveka inte att fråga! :)

Gillar

Kommentarer