Question about Paris

"Paris är en fest för livet" - Ernest Hemingway


Q: Åh så härligt att vara i Paris! Kan du inte berätta mer om vad du ska göra för nåt och hur länge du tänkt att vara där och så? Har själv tänkt att kanske flytta till Paris i vår!

A: Jag har ett ord till dig; ÅK! Nä men mitt "Paris-liv" började i våras när jag hyrde lägenhet med Sofie i sex veckor och vi hade varken planer på att jobba eller plugga utan bara typ dricka vin och lära känna staden. Det har varit min dröm i flera år att åka till Paris så det var inte så överraskande att jag blev kär i staden, det var jag ju i stort sett redan innan. Hur som helst, i våras kände jag att jag ville åka tillbaka i höst, såg liksom inte att jag skulle stanna i Stockholm så därför jobbade jag på Starbucks hela sommaren, för att spara ihop massa pengar för att kunna åka.

Så denna gång är planerna att plugga franska på Sorbonne, framförallt. Det är så svårt att säga hur länge jag kommer stanna, jag kommer plugga fram till slutet av Januari och det är även då mitt lägenhetskontrakt går ut vilket är fyra månader. Men hur tråkigt låter det inte att åka hem till Stockholm i Februari? Tror säkert att jag kommer stanna efteråt och kanske jobba, så vill åtminstone stanna här i typ sex till åtta månader kanske. Vill liksom skapa mig ett liv här och kunna åka tillbaka och hälsa på i Stockholm plus att kompisar och familj kan komma hit till Paris. Jag har alltså bara köpt en one-way ticket så vet inte när jag kommer hem igen faktiskt.

Men mitt tips till dig och alla andra som funderar på att flytta utomlands eller bara åka under en kortare period är att verkligen åka!! Oavsett om det är Paris, USA eller backpack i Asien. Man får så mycket perspektiv, träffar nya människor, ser massa nya miljöer. Stockholm kändes för mig jättetryggt när jag kom hem i somras, jag bor hemma och har inte så mycket utgifter, jag har två jobb, alla vänner i stan, gratis utbildning och det hela känns väldigt bekvämt. Men ta er ut ur den bekväma comfort-zonen, res iväg, upptäck nytt. Kör bara kör.

Gillar

Kommentarer