Samarbete med 123Presets

I samarbete med 123Presets

I samarbete med 123Presets (@123presets på instagram) har jag fått testa massa nya filter eller så kallade presets att använda till Lightroom för redigering. Ett preset är ett filter som är skapat med olika inställningar vilket gör redigeringen av bilder mycket enklare, det går helt enkelt på ett enda klick och så är bilden redigerad precis som man vill ha den. Och när jag skriver filter menar jag naturligtvis inte något som ändrar på utseendet eller som retuscherar kroppen/ansiktet, utan med filter menar jag inställningar som exempelvis ljus, temperatur, kontraster, skärpa etc. Sånt som ger bilden det där extra.

Nu har jag fått testa flera olika filter från 123presets som jag är så glad över, det gör redigeringen så mycket smidigare och blir så fint. Jag gillar när det ändå ser ganska naturligt ut och inte för mycket kontraster. Därför var mina favoritfilter Muted, No filter och 1960's Vintage.

Muted
Här kan ni se både orginal och samma bild redigerad med Muted #3, man får nämligen med ca 10 olika versioner av filtret, och alla passar fint ihop till instagramflödet exempelvis. Muted tycker jag känns perfekt mot hösten och vintern, när man vill få till lite mörkare bilder med mycket känsla i. Gillade denna skarpt.

No Filter
Detta filter är som det hörs på namnet är ganska verklighetstroget filter, det gör bara bilden lite bättre utan att det ser för redigerat ut - vilket jag gillar. Denna kommer jag använda året runt och kanske mest på våren och sommaren när man vill ha en naturlig look och fotar mycket i dagsljus!

1960's Vintage
Ja men det är väl klart att jag gillar ett lite mer vintage-aktigt filter. Ger lite karaktär till bilderna och skapar en vintagekänsla över det hela och blir så fint utan att det ser för redigerat ut. Denna kommer nog också bli väldigt fin till bilderna som fotas i höst!

Med koden OFF30 får ni nu 30% när ni köper presets via 123presets (klick) och det finns massa härliga att välja bland. Om ni tycker det är lika roligt som mig med foto och redigering kommer ni älska detta!

Gillar