Sofia in Paris

Utsikt från takbaren på Hotel National - Min första lägenhet jag hyrde själv i Paris, fönstren på fjärde våningen, I Le Marais - En mysig gata i Saint Germain Des Pres - Behöver ingen större förklaring, Eiffeltornet.

Det skulle vara kul att veta mer om när du bodde i Paris, hur kommer det sig att du bodde där?
Fick denna fråga från mitt förra inlägg och då det är en del nya läsare här så tänkte jag att det kan vara kul att skriva lite om. Det började väl i gymnasiet då jag längtade efter att flytta till Paris, inte av någon speciell anledning mer än att jag älskar staden och estetiken. Det skulle passa mig perfekt. Så efter studenten åkte jag och Sofie till Paris våren 2016, hyrde en fin lägenhet i 10e och vi bara levde livet. Strosade runt, satt på uteserveringar, drack vin, gick ut och lärde känna staden. Vi hade redan bokat en biljett hem från start, men jag kände att jag kan inte flytta hem.. inte helt. Så jag åkte hem och jobbade under sommaren, sparade varenda krona ochåkte tillbaka, men själv denna gång hösten 2016! Då var min tanke att jag ville bo i Paris hela livet haha. Så jag började plugga franska på Sorbonne och gjorde det under höstterminen. Lärde känna så fina människor som jag fortfarande är vän med än idag och hade så otroligt kul. Jag var nitton år och hade hela världen framför mig kändes det som. I den vackraste staden, där allting kändes spontant och kul, med de roligaste och längsta utgångarna och så härliga minnen! Levde verkligen livet!!

Franskakursen tog slut i Januari och jag kände att jag ville stanna kvar längre och hittade en modekurs på Esmod som skulle pågå under vårterminen som jag kom in på vilket jag blev jätteglad för!! Så våren 2017, då var jag 20 år, pluggade jag mode vilket jag är så glad för. Kändes som jag kom in lite mer på rätt spår vad jag vill och lärde mig så mycket. Under våren fick jag dock problem med lägenhet och flyttade typ 5 gånger under ett halvår, bodde hos kompisar, bodde på 9kvm etc. etc. Och det kändes helt ärligt ganska otryggt och inte lika kul att liksom "bo i en resväska" och det var nog det som gjorde att jag flyttade hem när modekursen var slut till sommaren. Jag älskade verkligen att bo i Paris!! Det är något av det roligaste jag gjort i livet, men det är samtidigt inte alltid det lättaste att flytta själv när man är 19. Nu hade jag säkert hanterat saker bättre, men när kursen var slut, jag hade inte direkt någon lägenhet, inget specifikt syfte i staden längre, kunde inte franska, blev tillslut galen på alla otrogna fransmän (hade på riktigt dejting-trauma när jag kom hem igen haha), då kände jag att jag längtade hem och var redo för livet i Stockholm igen. Jag är så imponerad av mina kompisar som stannade i staden, lärde sig franska, jobbar där och har sitt liv där. Jag hade nog absolut kunnat flytta tillbaka om jag hade ett specifikt syfte (exempelvis att man flyttade dit pga jobb), men inte att flytta tillbaka och leva "svensk i Paris" livet igen. Nu ser jag verkligen tillbaka på livet i Paris med glädje och nu under corona saknar jag "mitt andra hem" så extremt mycket!! #bestofnouw

Vill ni läsa mer kan ni självklart gå in i mina kategorier Livet i Paris och Paristips.

Gillar