The Sunday Post #10 - Hälsans år

Jag har aldrig riktigt förstått vad folk menar när de säger att de mår bättre av att träna, eller mår bättre av att äta en viss kost. För jag har aldrig riktigt känt att jag mår dåligt men jag har aldrig heller känt att jag mår bättre av något speciellt, träning tillexempel. Förutom i höstas/vitras. Då kände jag verkligen att det min kropp typ lite halvt "gav upp" efter tjugotre år av dålig sömn, ingen träning och dåliga matvanor. Gav upp är väl att ta i men då kände jag verkligen att jag måste ta tag i min hälsa. I höstas, eller ja typ hela året har mitt liv sett ut att jag går och lägger mig mellan 00-02, förstår inte varför jag är så trött på morgonen och försover mig alltid. Min morgonrutin är katastrof, blir alltid bara irriterad på mig själv, stressar, äter inte frukost och kommer sent till skola. Känner mig trött under dagen, noll procent energi, glömmer äta lunch ibland, prioriterar kaffe, tränar aldrig, äter alltid pasta till middag och somnar sent igen.

Men jag känner att nu försöker jag verkligen förändra det. Och jag förstår att det verkar motsägelsefullt när jag då lägger upp bild på vin och chark haha. Jag kommer inte leva särskilt strikt, jag kommer fortfarande äta hur mycket pasta som helst och jag kommer inte leva med förbud - det är absolut inte min grej. Men mitt mål för i år ska mer bli att ta hand mer om mig själv. I år har jag börjat med att somna tidigare och läsa innan jag går och lägger mig, försöker alltid få åtta timmars sömn så att jag kan vakna utvilad och gå upp i tid, har frukost hemma och försöker verkligen prioritera att äta det, köpt gymkort på friskis (och planerar att köpa yogakort när CSN kommer) och tränat ett par gånger - för att få mer energi och bättre kondition, orka mer. Jag försöker laga varierade middagar, jag läser och skriver istället för att bara kolla serieavsnitt jag redan sett, försöker vara mer kreativ, gå promenader etc. Jag vet att det inte ens gått två veckor av det nya året, men det känns så skönt när man faktiskt känner att man tar hand om sig själv. Att man gör saker man mår bra av, både genom att träffa vänner men också att bara kunna vara själv om kvällarna, som jag tidigare blivit stressad av. Från att jag inte kunde somna tidigare än typ tolv för att jag satt uppe med mobilen eller Netflix, till att jag tycker det är ganska skönt att komma hem själv och laga mat, läsa och somna tidigt. Låter kanske som ett tråkigt liv när jag läser igenom det jag själv skriver. Men tror jag behöver det just nu i början i alla fall, för att verkligen komma in i det här nya tankesättet haha.

Vad har ni för mål för nya året och vad gör ni för att må bra? xx

- Alla bilder från Pinterest -

Gillar

Kommentarer

Ajli,
Jag tycker att det låter som att du känner dig själv och vet vad du behöver för att nå balans 😊 Jag har några nyårslöften, fast de är inte mätbara (ett är till exempel att vara utomhus mer, hur vet man om man uppnått det liksom?). Men jag skulle också vilja göra något ytligt, kanske utforska min klädstil, balansera garderoben på nå vis... använda alla smycken istället för bara mina nyckelsmycken. Ja och gärna simma och sola och träna så jag blir stark, slank och vacker, hehe. Jag har minsann hört att man peakar närman fyller 30 ;D
ajlimuller.se