The Sunday Post #12 - Sthlm vs Italy

- Mina bilder -

Jag känner mig lite lost just nu. Lite kluven. En del av mig vill bo i älskade Stockholm hela livet. Satsa på en karriär inom branschen jag pluggar vilket verkar så kul, och jobba mig uppåt - göra mig ett namn i min stad. Spara till en riktigt fin drömlägenhet, skapa en familj, ha alla mina vänner här, strosa runt i staden och leva livet. Satsa på att ha ett riktigt bra liv i Stockholm. Och en del av mig vill efter studierna är klara och allt med Corona är över ta mitt pick och pack och starta upp ett nytt liv i Italien. Sitta på en liten terass och skriva, uppleva så vackra platser, ta var dag som den kommer, leva för dagen, dricka vin från vingårdar i Toscana och strosa runt i Como. Träffa nya människor hela tiden och lära mig Italienska, få någon liten flirt och åka vespa. Ni hör ju, den Italienska drömmen. Även lite sugen på att flytta till Paris igen har jag på senaste blivit.

Det känns på något sätt som det är något man måste välja mellan, det ena eller det andra. På något sätt vill jag ha båda samtidigt. Kanske att det funkar att bara vara borta ett tag, kanske att jag bara behöver lite miljlöbyte. Blir lite rädd att jag ska fly iväg till Italien och inse att man kanske känner sig lika lost där, bara att miljön är lite vackrare. Oftast försvinner inte tankar och osäkerheter bara för att man flyttar till ett annat land, det lärde jag mig från Paris.

- Bilder från Pinterest -

Kanske att man bara har de här tankarna av att känna sig lite lost nu när man är hemma så mycket? Att livet inte är som vanligt och därför drömmer man sig iväg. Tanken slog mig även att det är hela fyra år sedan jag flyttade till Paris, det är så sjukt längesen och känns samtidigt som det var igår! Även om jag älskar allt jag har här så känns det så bekvämt, jag vill ha lite nya erfarenheter, äventyr och livshändelser. Roliga saker som händer att berätta om, att minnas. Undrar även varför jag känner denna längtan av att flytta dit, att det inte räcker med en weekend eller en vecka. Att det känns som något jag måste välja emellan. Jag är rädd att tiden står lite still här, vilket det i och för sig gör just nu 2020, och att det egentligen finns något annat som väntar på mig, att jag egentligen borde vara på en annan plats!?

Vad tänker ni? Känner ni er helt hemma där ni är? Gillar ni känslan av att vara bekväm eller vill ni ständigt ha nya erfarenheter? Det är verkligen en dröm jag har att åka till Italien en längre tid och hade först planerat att åka dit i sommar (men av förklarliga själ går inte det). Precis som att flytta till Paris var min tidigare dröm, kanske det är dags snart att uppfylla även denna. Kanske en sommar i alla fall.

Gillar

Kommentarer