The Sunday Post #3 - Tankar om Paris

Om tre veckor åker jag, och helst av allt vill jag bara snabbspola tiden. Helst av allt vill jag bara sluta ögonen och öppna de igen morgonen den 12e September, dagen då jag åker! Den här sommaren har verkligen bara handlat om längtan. Jobb och längtan. Tänk att jag faktiskt kommer flytta till Paris om bara tre veckor, när man tänker efter känns det ju helt sjukt. Jag vet inte ens hur länge jag kommer stanna, kanske fyra månader, åtta månader, mer än ett år?

När jag kom hem till Sverige igen nu i somras kändes ju allt så himla bekvämt. Jag bor hemma och har knappt några utgifter, har ett säkert jobb, till och med två som jag trivs så bra på, jag har alla mina vänner och kollegor och min familj här, allt är tryggt, allt är säkert. Men man ska åka! Man ska följa sina drömmar! Till alla ni som tvekar på att ta er ur den trygga comfort zonen.. Gör det bara! Jag insåg när jag senast var i Paris hur mycket annat det finns än bara Stockholm. Jag fick så mycket perspektiv och insikter. Alla platser, människor, erfarenheter - jag vill uppleva allt! Man kommer troligtvis stöta på hinder, men man lär sig ju att ta sig igenom det!

Jag längtar till att gå ut genom dörren och vara mitt i ett av de mysigaste områdena, Marais. Jag längtar till att gå på Champs-Elysées på natten och se triumfbågen vid slutet av gatan. Jag längtar till när man sitter i en uber för att åka till en klubb och man ser ett upplyst Eiffeltorn lite längre bort och dessutom att var man än är i Paris, se ljusstrålen som snurrar från Eiffeltornet, då känner jag mig av någon anledning så trygg. Jag längtar till att sätta sig på vilken uteservering som helst och dricka billigt men gott rosé. Jag längtar till att promenera på de mysiga gatorna och fota allt man ser. Jag längtar till att gå ner till närmsta bageri och köpa croissants och mcaroons för tio spänn. Jag längtar till alla sena, händelserika nätter och att komma hem vid sju på morgonen med klackarna i handen. Jag längtar till att befinna mig i Paris och tänka Det här är min stad!

Gillar

Kommentarer