The Sunday Post #6 - Ett halvår i Paris

För exakt ett halvår sedan tog jag en taxi från Nacka påväg mot Arlanda och jag ville bara blunda och vara framme och jag ville till Paris så mycket att det gjorde ont. För ett halvår sedan satte jag mig på planet och landade på kvällen i ett varmt Frankrike i min orangea klänning och rullade tunga väskor och var bara så lycklig för att jag var framme. Äntligenäntligenäntligen. I ett halvår har jag alltså varit här nu.

Wow, det har varit en helt otrolig period. Flyttat hemifrån och tagit tag i allt som tillkommer; ni vet städa, handla, ha koll på ekonomi etc och man har verkligen lärt sig (känns som att jag är med i Ung&Bortskämd när jag skriver så). Har både upplevt höst och vinter (och nu vår) i Paris, har lärt känna fantastiska vänner, haft utekvällar i världsklass, fått massor av finbesök från vänner och familj, promenerat extremt mycket, älskat Paris, känt mig ensam, känt mig som världens lyckligaste, bott i Saint Paul och nu på Ile Saint Louis, spenderat fruktansvärt mycket pengar på hyra och allt som hör till, druckit en hel del vin, ätit oräkneliga baguetter, croissanter och pain au chocolats, pluggat franska och nu pluggar mode, längtat hem, velat stanna hela livet, upplevt Fashion Week, fotat massor och ständigt förundrats av Eiffeltornet.

Åh, jag älskar verkligen den här staden och känner mig så hemma här. Paris kommer liksom alltid vara ett andra hem och lärt mig denna stad så bra! Nu har jag varit här i ett halvår och ska plugga mode fram till Juli så det är väl cirka fyra månader kvar. Planen som det ser ut nu är att självklart gå klart terminen och sen i mitten av Juli troligtvis åka hem till Stockholm, Sverige och jaa... flytta hem. Ser faktiskt fram emot lite att ha ett liv i Stockholm, inte för att jag inte trivs här (för det gör jag verkligen!!) utan för att jag känner mig för denna gång lite klar med Paris. Är helt säker på att jag kommer flytta tillbaka, men just nu känner jag mig lite sugen på att jobba mycket, starta lite av en "karriär" inom mode/butik och klättra uppåt och till en början bo hemma men sedan flytta hemifrån i Stockholm. Så känns det just nu i alla fall, men det är ju som sagt fyra månader kvar och nu när det är vår och vackert väder kan det verkligen ändras när som helst!! Bisous Bisous.

Gillar

Kommentarer

JohannaKvarnstrom
JohannaKvarnstrom,
Vad häftigt att bo där 😊 har aldrig vart i paris faktiskt 😊 Var i Frankrike för några år sedan och har aldrig vart med om ngt så fint ställe. Och då har jag ändå bland annat varit i Thailand, Malaysia, Kambodja, Nya Zeeland, Australien... tror inte jag missat ngt nu =/ hehe....
nouw.com/johannakvarnstrom
Bigcitygirl
Bigcitygirl,
Fina bilder! 😊
nouw.com/bigcitygirl
MALIN,
Vad fin du är 😊 Kom hem från Paris idag faktiskt! Kram
malinkirstine.se
Anita,
Vackert 😊
siliiins.blogg.se/
Dixi Wonderland,
Ser mysigt ut 😃
dixiwonderland.com/
tidstjuven,
Wow! Det är ju tillräckligt att utmanande att flytta hemifrån för första gången till en egen lägenhet när man gör det i samma land som sina föräldrar. Att sedan flytta hemifrån OCH samtidigt flytta till ett annat land - det måste ha varit en grym utmaning. Tufft jobbat!
tidstjuven.com/