The Sunday Post #9 - Back to School

Jag vet precis vad jag vill göra i framtiden. Och helst snart, inte i en avlägsen framtid. Jag har tusen olika idéer på vad jag vill göra och jobba med och jag vill helst göra alltihop. Känner inte att jag måste ha ett typ av jobb hela livet utan varierar gärna om det är möjligt. Jag skulle tillexempel vilja jobba på ett modeföretag på huvudkontoret med deras sociala medier, marknadsföring och PR. Jag skulle vilja jobba på ett digitalt livsstils, rese eller inredningsmagasin och i framtiden starta mitt eget. Jag skulle vilja skriva böcker, jag skulle vilja jobba med foto, jobba med event, jobba kreativt, jobba utomlands, jobba med något jag tycker är roligt och som är en hobby. Och jag känner att jag har varit nästan lite instängd på senaste tiden. Jag har jobbat ganska länge i butik och även om det har varit kul och jag har lärt känna underbara människor har jag nog alltid känt att jag vill något mer. Och nu ska jag äntligen ta tag i det och i slutet av Augusti börja plugga!

Jag ska plugga webbkommunikatör på Medieinstitutet i Stockholm och jag känner mig faktiskt väldigt taggad. Även om jag har gått olika kurser inom mode, foto, media, design och språk och absolut suttit i olika skolbänkar efter gymnasiet så har jag inte trott att jag skulle plugga någon längre utbildning. Nu är denna "bara" två år vilket är ju ganska kort om man jämför med en kandidat och masterutbildning. Börjat fundera lite på om jag istället borde sökt in till något mer seriöst, tillexempel ekonomi, psykologi eller statsvetenskap även om det kanske aldrig känts som min grej (förutom att jag är väldigt intresserad av psykologi). Men efter en hel del eftertanke så känns det självklart att välja något som jag tycker känns kul - inte välja något bara för att det kanske anses vara mer seriöst. Alla är olika men för mig känns det väldigt viktigt att jobba med någonting som jag tycker är roligt och kreativt! Vad har ni pluggat och var?

Så ska bli otroligt spännande att börja ett helt nytt kapitel, en ny skola och klass, nytt schema (har senaste två åren jobbat heltid i butik) etc. Är så taggad att verkligen få lära mig saker, bli mer driven och ta mig precis dit jag vill. Tänker att det blir mycket pluggdejter med kompisar på caféer då många av mina vänner redan pluggar sedan innan. Kommer bli en skillnad i ekonomi naturligtvis men känner mig väl förberedd inför det, har sparat och kommer ta CSN och jobba extra. Ge mig era bästa pluggtips!

- Bilder från Pinterest -

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,
Jag känner likadant!! Jag vill variera med jobb och inte jobba enbart med ett jobb hela livet KRAM 💕💕
nouw.com/emmamehrali