Thoughts About Paris

Innan jag åkte till Paris fick jag höra från diverse bekanta om Parissyndromet som jag skrivit om tidigare på bloggen. Antar att de skojade eller bara var väldigt ovetande om Paris? Sa att jag inte skulle ha för höga förväntningar just för att Paris inte bara är Eiffeltorn och uteserveringar. Wait, what!? Paris är verkligen som en dröm när man är här. Överallt är det vackert och fina hus, överallt finns det mysiga uteserveringar, man blir överdrivet lycklig när man ser Eiffeltornet och allt känns som en film. Om någon jag känner skulle åka till Paris skulle jag absolut inte säga "Du kan bli besviken, ha inte för höga förväntningar, det är troligtvis inte som du tänkt dig" för jag fattar verkligen inte hur man kan bli besviken på Paris!


Fick också höra att tunnelbanan/metron inte skulle vara bra. Att det skulle lukta jätteilla och vara ofräscht så vi funderade nästan på att skippa tunnelbanan helt och hållet och typ använda cyklar istället (haha?). Men tycker det har funkat så bra med metron, asså ingen tunnelbana är väl fräsch egentligen, ser i stort sett ingen skillnad mellan Stockholms och Paris tunnelbanor (förutom att dessa är mindre). Systemet är även väldigt lätt, vi åker metro överallt. Skulle vara jättejobbigt att gå hela tiden i sex veckor.

Allt känns så mycket mer chill i Paris än i Stockholm. Vi sätter oss på en bar, blir vän med servitören och får i stort sett allt gratis.. känns inte som att det skulle hända i Stockholm? Vi går till en vinbutik och köper två flaskor gott rosé för 60 kr och sätter oss vid floden, för det är liksom det alla gör! Vi har aldrig blivit leggade här och det skulle knappast vara som i Stockholm där de är stenhårda med åldersgränser.

Något annat man fått höra är ju att fransmän ska vara jättedåliga på franska och dessutom vara arroganta. Folk som fick höra att vi inte kunde ett ord franska men skulle tillbringa sex veckor i Paris blev nog lite fundersamma. Men hittills har det gått så himla bra. Alla har varit väldigt vänliga och hjälpt till med att bära väskor eller visa vägen. Det har heller inte varit svårt att kommunicera, innan jag åkte hit trodde jag att vi bara skulle behöva gestikulera och typ visa bilder för att kunna beställa. Inget sånt, allt går hur bra som helst!

Släpp på fördomarna liksom. Skulle vi åka till Barcelona skulle ingen säga "Men vänta.. du kan väl spanska? Och tänk på att Barcelona inte är som på alla bilder du ser, du kan bli besviken" eller om vi skulle åka till London "Tänk på att London inte bara är telefonhytter och pubar, du kan bli besviken" eller om vi skulle åka på en tre månaders semester i Asien skulle ingen säga "Vänta va!? Ska du varken plugga eller jobba i Bali? Men vad ska du göra då??" Kom till Paris, see for yourself, det är en dröm!

Gillar

Kommentarer