Cinque Terre

Wow vilka fantastiska dagar vi haft sen jag senast uppdaterade här! Vi åkte i torsdags kväll från Como till Monterosso / Cinque Terre. Vi kom fram först vid klockan tolv på natten och det var helt kolsvart när vi steg av tåget men hörde hur havet dånade precis bredvid oss! Vi hade bokat hotell på tåget och fick en sen check in och somnade sedan direkt! Dagen efter (igår, fredag) var det dags för hajk!! Cinque Terre är en vandringsled mellan fem byar så vi började att gå från Monterosso till Vernazza! Stundvis en riktigt jobbig väg då det var sjukt mycket trappor och själv är jag inte den mest vältränade personen och har dessutom 0% kondition haha! Insåg dessutom under vår hajk att jag hade samma kläder på mig som jag haft en utekväll i Sthlm för någon månad sen - hajkar med stil haha! Det var hur som helst såå värt att gå för när man kom fram hamnade man på de vackraste platserna!! Så fina små italienska byar!

I Vernazza åt vi en god lunch (nästa inlägg) och började sedan vandra vidare till nästa by som heter Corniglia, den var lite mindre men fortfarande väldigt mysig. Överallt är det färgglada hus som är så fina! Vi köpte gelato och satte oss i solen, så härligt!! Till nästa by skulle det ta nästan två timmar att gå så vi bestämde oss faktiskt för att ta tåget tillbaka till Monterosso och fortsätta dagen efter istället. Efter vår vandring var vi verkligen helt slut!! Det som är bra är att man kan ta tåg mellan byarna och då går det på bara några minuter!

Idag fortsatte vi med Cinque Terre! Vi vaknade upp helt utvilade för att vi var så trötta igår och somnade tidigt. Vi tog tåget till Manarola som var så mysigt. Det kändes dessutom varmare idag så vi köpte med smoothie och crepes och satte oss vid klipporna och solade. Riktigt härligt! Vi hade tänkt vandra mellan Manarola och Riomaggiore då det inte skulle vara en speciellt lång sträcka men vägen visade sig vara avstängd så vi stannade i byn ett litet tag till och strosade runt bland gränderna!

Och sista stoppet blev Riomaggiore dit vi på ett par minuter åkte med tåg! Åh det var så otroligt fint, kändes verkligen som att man var med i min favoritfilm Ripley, det var precis en sån by! Vi köpte med oss pizza att dela på och satte oss vid klipporna och solade! Idag var vår första ”lugna” dag på en vecka, vi har håller igång från dag ett, gått upp tidigt, vandrat, upptäckt etc så det var skönt att faktiskt bara sitta i solen på tre olika ställen idag! Tog faktiskt inte lika många bilder idag... kanske hade fullt upp med att njuta av omgivningen haha! Vid fyratiden åkte vi tillbaka till Monterosso där vi köpte god glass, strosade runt i ”vår” by och solade lite på stranden i väntan på tåget. Nu är vi nämligen påväg till Florens!!

  • Resor

Gillar

Kommentarer

Raiste
Raiste,
Låter fantastiskt! <3
nouw.com/raiste