En Vecka i Paris

Just nu sitter jag på Le Pain Quotidien i Marais (Hotel De Ville) och har precis ätit en belgisk våffla och dricker varm choklad. Jag tänkte sitta här och skriva, blogga, öva lite franska kanske, läsa osv. Jag promenerade hit. Jag promenerar i stort sett överallt då jag bor så himla centralt och nära till nästan allt. Här om dagen tog jag en lång promenad och hamnade vid Champs Elysées så man kan ju faktiskt gå vart som helst även om vissa ställen är längre än andra. Bilden ovan tog jag alldeles nyss och det är vad man ser om man tittar upp från där jag sitter. Alla husen är verkligen så fina, allt är så vackert här i Paris! Känns så sjukt att det var en vecka sedan jag kom hit. I en vecka har jag bott i Paris, i min lilla lägenhet i Marais. Jag har haft det så bra och mer har hänt här på en vecka än på hela sommaren i Stockholm... Nu tog jag en snabb paus och gick in och satte mig i stället då det var flera duvor som envist skulle leta efter något att äta under just mitt bord och hur mycket jag än skramlade med stolar så flyttade de sig inte. Jag är så fruktansvärt rädd för fåglar. Usch vad äckliga och envisa de var, fick ont i ryggen för jag blev så rädd haha..

Hur som helst, vart var jag... Jo, en vecka i Paris! Jag har haft så himla kul med Hanna och Frida och utgångar men självklart blir det även ensamt när man bor själv och inte känner så många. Måste verkligen inse att det här är min vardag nu, att jag inte behöver stressa med att göra saker eller att jag inte ska må dåligt om jag tillexempel vaknar sent eller inte gör så mycket under en dag! I Stockholm tillexempel, det enda jag gjorde var att jobba,
sen kom jag hem och var ganska mycket själv, så egentligen är det ju ingen större skillnad. Men när man är helt själv och promenerar runt i staden får man mycket tid att tänka. Man betraktar allt och begrundar livet. Äsch hörni, så blir det väl när man är ny i en stad och har mycket fritid (min skola börjar först i Oktober). Jag efterlyste lite vänner i Svenskar i Paris gruppen och fick svar om barhäng imorgon så det blir kul! Nu blev det så långt, hade egentligen bara tänkt skriva några rader. Kram på er!

Gillar

Kommentarer