Favoritböcker om Mode

Innehåller affiliate-länkar

- Inlägget innehåller annonslänkar -

Jag läser inte jätteofta (försöker bli mycket bättre) men när jag väl gör det läser jag sällan fiction. Brukar snarare läsa böcker om mode, psykologi/beteendevetenskap och karriär. Tess Hell, vars blogg är typ den enda jag läser och verkligen inspireras av, skrev ett inlägg och tipsade om tre böcker om karriär; Leave Your Mark, Little Black Book och Girlboss som jag blev inspirerad av att också läsa. Men mest blev jag inspirerad att göra ett liknande inlägg. Här ska jag därför tipsa om mina favoritböcker om mode!


ARE YOU A JACKIE OR A MARILYN
av Pamela Keogh var min absoluta favoritbok när jag var typ femton, sexton år. Jag var besatt av Marilyn Monroe och hittade denna bok på en herrgård utanför Dublin där de hade en mysig butik. Jag blev fast redan vid första meningen och jag, med alla mina identitetskriser förstod plötsligt precis hur jag ville vara. Denna bok handlar väl kanske mer om livstil än om mode och det var längesen nu jag läste den, men det är en sån bok jag alltid vill äga, den ska liksom alltid få finnas i bokhyllan. När jag var yngre kände jag mig stensäkert mer som en Marilyn, skulle vara roligt att läsa om den nu igen för jag tror nog jag mer skulle identifiera mig som en Jackie!

BANBRYTANDE MODE av Katarina Eriksson Wärn läste jag i Paris när jag pluggade mode och det blev snabbt en favorit. Tyckte den var så intressant för den, till skillnad från många andra böcker som handlar om hur man ska klä sig, handlade om varför man klär sig som man gör. Den handlade om olika plagg, designers, och modefenomen som har förändrat modevärlden på ett banbrytande sätt. Riktigt intressant och bra om man har ett engagemang för mode. Tryck HÄR för att komma till boken.

HOW TO BE PARISIAN är skriven av fyra fransyskor; Caroline de Maigret, Anne Berest, Audrey Diwan och Sophie Mas. Det är en riktig favorit som jag kan läsa om och om igen när jag är in the mood för att känna mig fransk. När jag läser den här boken är allt jag vill att befinna mig i Paris. Den får verkligen fram den exakta Parisiska känslan och jag blir både nostalgisk och längtansfull när jag läser den. Fina bilder, roliga texter och listor - rekommenderas starkt (och speciellt om man är förälskad i Paris som jag är). Tryck HÄR för att komma till boken.

PARIS av Megan Hess handlar mer om illustrationerna än om texten. Jag har följt Megan på instagram i flera år och har några av hennes böcker (både om New York och Coco Chanel). Hon ritar fantastiskt och den är väldigt fin att ha som Coffee table book. Denna kan även vara fin att ha som Paris guide då hon listar upp de kända och fina ställena i Paris som man måste se - och allt med en tillhörande vacker illustration naturligtivs. Denna, liksom hennes andra böcker, är såna som är superfina att samla på och jag vill ha varenda en.

101 STILTIPS av Ebba Von Sydow och Emilia De Poret är ett självklart tips när det gäller modeböcker precis som deras första bok Säker Stil (lyssnar även på podden med samma namn). Som titeln beskriver listar de upp 101 tips om stil och man blir verkligen inspirerad att "uppgradera" sin stil lite mer. Att verkligen tänka på detaljerna, att inte bara bära helsvart, och att matcha färgerna på accessoarerna. Kan verkligen rekommendera båda deras böcker, även dessa så fina som Coffee table books!
Tryck HÄR för att komma till boken.

Gillar

Kommentarer

sofieevelina
sofieevelina,
Så kul att du hittat dig några favoriter! 😃
nouw.com/sofieevelina
celinelundqvists
celinelundqvists,
Åh men spännande!
nouw.com/celinelundqvists
Sarah,
Så roligt med boktips 😊 Läser också väldigt sällan men det är najs att ligga i solen med något bra att läsa 😊
CheerSarah.devote.se