Historiska Hem

Wow vilken lägenhet som ligger ute på Hemnet just nu! På Riddargatan 39, precis intill Strandvägen ligger denna våning som verkligen har bevarats, planlösningen är densamma som från 1914. Jag tycker det är så intressant med Stockholms historia så därför är det så roligt att se denna lägenhet, som att titta in i ett liv från nittonhundratalet. Sen skulle jag inte vilja ha denna inredning i min egna lägenhet men väldigt roligt att se och älskar att den har bevarats så fint! Mäklarfirman Historiska Hem skriver så här:

"När detta hus i hörnet av Riddargatan och Grev Magnigatan, strax ovanför Strandvägen, uppfördes hette Östermalm ännu Ladugårdslandet. Året var 1875. Byggnaden var då ett fyravåningshus där den nordligaste delen mot Styrmansgatan var en låg envåningsbyggnad med stall och en körport in till gården. 1914 stod nya Styrmannen 28 klar med omgjorda lägenhetsplaner och två inredda vindsvåningar. Standarden hade höjts med centralvärme, eldstäder och dusch eller badrum."

Jag tycker sånt här är jättespännande och intressant. Stockholmshistoria, hur ser det ut nutid jämfört med dåtid, vad har förändrats, vad finns kvar i staden som även fanns för hundra år sedan. Ni kan läsa mer om lägenheten på Historiska Hem's hemsida! #bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Ellendelin
Ellendelin ,

Men alltså WOW - en gudomlig lägenhet!

nouw.com/ellendelin
artibus
artibus,

Oj men wow vilket hem, helt otroligt! Vilken historia det måste finnas <3

nouw.com/artibus