Morgenmad og frokost

Något av det bästa med att vara på en resa är ju att äta och fika ute hela tiden hehe. Älskar att äta frukost ute och det gör man ju varje dag. Hade tänkt göra ett mat inlägg med lite olika restaurangtips i Köpenhamn. Dessa två bilder har jag redan lagt ut men det var första dagen när vi kom och åt en sen lunch på ILLUM's takterass, de har flera olika restauranger där och vi valde en som heter Rossopomodoro.

Första frukosten vi åt bestod av fina och goda våfflor på Far's Dreng tillsammans med varm choklad och apelsinjuice.

Samma dag när vi började bli lite hungriga vid lunchtid hittar vi såklart inga restauranger någonstans. Det är alltid så när man är hungrig och letar, då hittar man ingenting. Så tror vi irrade runt bland gatorna och hann gå vilse i säkert en vilse innan vi hamnade på ett ställe som hette Cafe Dan Turell där vi nöjda fick sätta oss ner och äta gott. Jag beställde en jättegod och krämig pasta rätt och för Agnes blev det en nachotallrik som såg så fin ut. När vi sen efter ganska lång tag gick från restaurangen insåg vi att den låg precis där vi börjat, hade alltså gått runt i cirklar på samma gator i en timme typ haha!

Vi åt även frukost en morgon på Granola där det fick bli french toast för oss båda med, även denna gång, varm choklad och apelsinjuice. Insåg hur mycket jag tycker om french toast och vill hitta lite ställen i Stockholm där det finns. Var i alla fall väldigt gott, gillade detta ställe mycket, fick lite New York känsla av det!

Sista dagen, innan vi skulle med tåget, åt vi frukost på Kalaset som tydligen var ett svensk ställe i Köpenhamn. Där serverar de pannkakor hela dagen och Agnes tog med banan och choklad och för mig blev det med sirap och frukt!

Fler caféer jag hade velat gå till är The Union Kitchen, Café no 1 och Beau Marché. Det får bli nästa Köpenhamnsresa ;)

  • Resor

Gillar

Kommentarer