Saint Germain des Pres

Hade en riktigt härlig dag igår, jag var själv men det gjorde mig ingenting. Det var ju lite därför jag åkte hit också för att kunna strosa runt själv etc.
Gick över till andra sidan floden, till Saint Germain des Pres och började på café de Flore, en Parisklassiker! Satt ute rakt i solen och drack varm choklad och spanade på folk som gick förbi. Strosade vidare ner för Rue Madame och tittade till Saint Sulpice kyrkan, blev så fina bilder vid fontänen!

Fortsatte promenera en liten bit tills jag kom till Jardin du Luxemburg där det var så härligt!! Mycket människor som tog vara på höstsolen och jag själv satte mig där, lutade mig tillbaka på en av stolarna och l��ste min bok. Solen värmde skönt ovanför och det var himla trevligt, så vackert där nu på hösten med alla blommor och fina träd!

Sedan gick jag tillbaka och följde Rue Bonaparte till Laduree där jag köpte några goda macaroons och även en jättefin nyckelring som jag kollat ut sedan tidigare! Och med min lilla proviant (alltså i form av macaroons) gick jag heela Rue de l’Universite genom sjätte och sjunde arrondissement tills jag kom till Eiffeltornet. Var en lång men riktigt härlig promenad!

Och så gick jag tillbaka igen efter bilder på Eiffeltornet och avslutade på Ralph’s Coffee på Boulevard Saint Germain. Riktigt mysigt ställe med så fin innergård så det är verkligen ett tips (och deras söndagsbrunch är en dröm). Det var så roligt för när servitrisen kom med min kaffe så sa hon på svenska ”visst är det Sofia?” Och så var det Anna, en tjej som jag hade träffat ett par gånger ute när jag bodde här!! Så kul och kändes så otippat att man skulle känna någon så vi hann prata lite medan hon jobbade!

Sedan hann jag vila lite på hotellet och fixa mig inför en kväll som var i världsklass - det kommer i nästa inlägg!

Gillar

Kommentarer