The Sunday Post #4 - En fest för livet?

Egentligen vet jag inte varför jag skriver detta på bloggen då det bästa kanske hade varit att skriva ner i egna personliga anteckningar, vilket jag troligtvis också kommer göra. Kanske att jag skriver detta för att verkligen visa hur det är att bo själv utomlands. Det är inte alltid en fest för livet. Missuppfatta mig inte, jag älskar Paris och jag älskar att bo här - vissa stunder känns det som att jag aldrig vill hem till Stockholm igen. Men självklart kan det även kännas ibland som att det enda man vill är att åka hem till Stockholm och familjen, lite så är det just nu.

Det är sällan jag känner mig ensam hemma i Stockholm eftersom jag bor hos familjen där, men när man känner sig ensam i Paris (eller ja, var man än har flyttat) så känns det som att man inte har någon och som att man är ensammast i världen. Så är det i alla fall för mig. Sen jag kom tillbaka till Paris för tre dagar sen har jag stundvis känt mig så himla nere. Var riktigt taggad på att komma tillbaka men så fort jag landade var det så grått och trist och jag har lite krånglig boendesituation just nu så jag kände mig bara extremt nere och det slutade med att jag satt själv på McDonalds i flera timmar och tårarna bara rann för jag kände mig så himla ensam. Så kan det gå.

Som sagt, jag älskar verkligen Paris och att bo här. Det är inget överdrivet eller fejk med alla bilder på roliga fester, god mat, fina miljöer, champagneglas, Eiffeltorn och coffeebreaks. Men oavsett om det är min blogg eller någon annans så måste man förstå att livet inte alltid är en fest. Jag har haft jättekul med kompisar sen jag kom tillbaka (gud att det bara gått tre dagar känns som veckor) men det är just stunderna när man kommer hem och är helt själv - då känner jag verkligen att jag saknar familjen hemma. Som sagt, jag vet inte riktigt varför jag skriver detta. Antagligen för att skriva av mig, och antagligen för att jag inte vill att folk ska tro att livet är perfekt bara för att man bor i Paris eller någon annan drömmig stad. Livet kan stundvis kännas helt perfekt men vem som helst kan hamna i en svacka, oavsett om man bor i New York, Paris eller Stockholm! Take care <3


Gillar

Kommentarer