Tips: Citrusträd

Sedan jag började fixa på min balkong nu i våras har jag verkligen velat skaffa ett litet citrusträd. Så himla gulligt och fint att ha - men svår att ta hand om, om jag ska lyssna till mamma som är florist. Så började kolla upp lite tips om hur man tar hand om ett citrusträd och speciellt på vintern här i Sverige och tänkte dela med mig av vad jag hittade på Elle och Sköna Hem:

- Försök ordna ett utrymme som är svalt, cirka 10-12 grader, och undvik att ställa trädet nära ett element. Citronträd kan övervintra i ett söderfönster i ett svalt rum. Ger man extra belysning brukar det inte uppstå några problem. Då brukar blad och frukter sitta kvar hela vintern.

- Duscha trädet regelbundet för att hålla luftfuktigheten så hög som möjligt. Det är extra viktigt att duscha trädet regelbundet på vintern. Då håller sig luftfuktigheten hög och angrepp av skadeinsekter minskar.

- Citronträdet kan även stå inomhus under vintern, men då är det ytterst viktigt med rätt ljus. Ju varmare trädet står, desto fler ljustimmar och bättre ljuskvalitet behöver det. Välj gärna växtbelysning med LED-lampor som ger vitt eller vitblått ljus.

- Är kronan tät bör du beskära den inför vintern för att så mycket ljus som möjligt ska nå in i kronan.

Mina bilder från Skåne - Tips från Elle och Sköna Hem. Om ni har tips på var man kan köpa prisvärda citrusträd så får ni gärna dela med er. #bestofnouw

Gillar

Kommentarer